2019. május 24., péntek - Eszter
Keresés a tartalomban
Nógrád MegyeNógrád megye – Őrizetben a gépkocsi feltörő 17 éves fiatalok

Őrizetben a gépkocsi feltörők


Tíz gépkocsi feltörése írható a számlájára két fiatalkorúnak, akiket a rendőrök elfogtak és őrizetbe vettek.

trabant1

A Salgótarjáni Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya több rendbeli jármű önkényes elvétele bűntett és lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat büntetőeljárást - őrizetbe vételük mellett - két 17 éves salgótarjáni fiú ellen.

A jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint a két fiatalkorú 2014. május 6-án és június 7-én az éjszakai órákban Salgótarján belvárosában egy parkolóban két Trabant típusú személygépkocsit tört fel. A két gépjárművel a városhoz közeli erdős területre mentek, ahol azokkal árokba hajtottak. Az így megrongálódott járművekből a benne található értékeket - akkumulátort, kesztyűtartót - kiszerelték és azokat a járművek hatósági jelzéseivel együtt eltulajdonították.

A nyomozás adatai szerint megállapítást nyert az is, hogy a két 17 éves fiú 2014. május 6. és 2014. június 7. között a megyeszékhely belvárosában, az utcán parkoló még további nyolc különféle típusú személygépkocsit tört fel. azokat megkísérelték beindítani azzal a szándékkal, hogy a város bel- és külterületén autózzanak. A járműveket beindítani nem sikerült, azokból a benne talált értékeket - menetrögzítő kamerát, memóriakártyát, kézi szerszámokat, rádiós magnót - vittek el.

A salgótarjáni rendőrök a széles körű adatgyűjtés alapján megállapították, hogy a bűncselekmények elkövetésével a két fiatalkorú gyanúsítható. A hatóság kezdeményezte az illetékes ügyészségen az előzetes letartóztatásukat, melyet a bíróság 2014. június 21-én elrendelt.

Forrás: Police.hu/ Nógrád24

 

 

2014-06-25

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite