2019. június 26., szerda - János
Keresés a tartalomban
Nógrád MegyeNógrád megyére is kiterjedő regionális programot készít az MSZP

Mesterházy: Regionális programokat készít az MSZP


Vitaanyagként elkészült az MSZP Kelet-Magyarország programja, amely az ország talán leghátrányosabb térségének felzárkóztatására, a gazdaságfejlesztésre, a munkahelyteremtésre, a társadalmi igazságosságra, a szociális aránytalanságok csökkentésére fókuszál egyebek mellett - mondta Mesterházy Attila Miskolcon, kedden.

mesterhazy0117


A szocialista párt elnöke a zsúfolásig megtelt miskolci ITC-székházban több mint ezer ember előtt, a "Reményt mindenkinek!" című országos rendezvénysorozatának első állomásán ismertette a vitaanyagot. Ezt megelőzően az MTI-nek azt mondta: ez az első olyan programja az MSZP-nek, amely az alulról építkezés elve alapján készült, helyi szakértők, civilszervezetek fogalmaztak meg a problémákat, és az arra adott válaszokat is.


Megfogalmazása szerint ez a program - amelyet szélesebb társadalmi vitára bocsátanak - a speciális problémákra speciális megoldásokat kíván adni, éppen ezért készítenek regionális programokat, a kelet-magyarországi után a budapestit, a nyugat-, és közép-magyarországit, a dél-dunántúlit, valamint a balatoni programot is.


A legfontosabb célnak a kelet-magyarországi térség megyéiben - Borsod-Abaúj-Zemplén, Heves, Nógrád, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Hajdú-Bihar, Jász-Nagykun-Szolnok és Békés - a munkahelyteremtést, a gazdaság növekedését emelte ki Mesterházy Attila, aki azt is elmondta: ugyancsak kiemelt helyen foglalkoznak az oktatással, az egészségüggyel, a közbiztonsággal, a szociális helyzettel is. Lényegében "egy komplex megoldást dolgoztunk ki a gondokra, célunk a ma, a holnap és a közeljövő problémáinak orvoslása", ugyanakkor arra is törekszik az anyag, hogy hosszabb távon ne "termelődjenek újra ezek a problémák" - tette hozzá a szocialista politikus.


A pártelnök - akinek beszédét a rendezvényen többször szakította félbe taps - azt is elmondta az MTI-nek, bár sokan úgy gondolják, hogy Kelet-Magyarország Magyarország perifériája, ám ez a térség határos Szlovákiával, Ukrajnával, Romániával, tehát egy "gazdasági potenciál középpontjában helyezkedik el. Ezt az adottságot ki kell használni - szögezte le. A reményt vesztetteknek a reményt szeretné visszaadni az MSZP, és azt is, hogy lássák, nagyon komoly perspektívája van a térségnek - mondta.


A tervek szerint a jövő év tavaszára "összeérnek", elkészülnek a reális, megvalósítható, finanszírozható térségi programok és beépülnek az MSZP országos programjába, amelynek célja az lesz, hogy világos és egyértelmű ajánlatot jelentsen Magyarországnak - mondta Mesterházy Attila. A rendezvényt megelőzően az MSZP országos elnöksége miskolci, kihelyezett ülésén elfogadta és vitára alkalmasnak találta a Kelet-Magyarország programot.

 

Forrás: MTI/HÍR PORT24

 

2012-10-09

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite