2019. július 19., péntek - Emília
Keresés a tartalomban
Nógrád MegyeNógrád Megye Szondi György Díját vehették át a tűzoltók

Nógrád Megye Szondi György Díját vehették át a tűzoltók


A Megyenap alkalmából rendezett a Nógrád Megyei Önkormányzat Közgyűlése ünnepi ülést, melynek keretében a Salgótarjáni Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság vehette át Nógrád Megye Szondi György Díját.

tűzoltók

A salgótarjáni hivatásos tűzoltó-parancsnokság és jogelőd szervei több évtizede biztosítják Salgótarján és vonzáskörzetéhez tartozó települések lakóinak élet-, és vagyonvédelmét. Ennek elismeréséül vehette ma át Berecz György tűzoltó ezredes, a Nógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója és Koncsekné Németh Tímea tűzoltó alezredes, humán szolgálat-vezető Becsó Zsolt országgyűlési képviselőtől, a Nógrád Megyei Közgyűlés elnökétől a nívós díjat, mely nagy büszkeség nem csupán a salgótarjáni hivatásos tűzoltó-parancsnokság, hanem a Nógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság teljes szervezeti egységének életében.

A salgótarjáni hivatásos tűzoltó-parancsnokság éves átlagban nyolcszáz-kilencszáz káresemény felszámolását végzi, emellett pedig folyamatosan részt vesz az ifjúság és a felnőtt lakosság tűzvédelmi ismeretinek bővítésében egyaránt. A rendszeresen megszervezésre kerülő tűzoltó-technikai bemutatók, laktanyalátogatások nagyban hozzájárulnak az ismeretek kiterjesztéséhez. Kiemelt figyelmet fordítanak a lakosság mellett a különböző intézményekkel, szervezetekkel való jó és segítő szándékú kapcsolatokra, illetve a társszervekkel is példaértékű együttműködést alakítottak ki. A salgótarjáni hivatásos tűzoltó-parancsnokság állományának felkészültsége, hivatástudata eddig is, és természetesen ez után is a lakosság biztonságát szolgálja.

 

Forrás: katasztrofavedelem.hu/HÍR PORT24

 

 

2013-09-28

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite