2019. május 25., szombat - Orbán
Keresés a tartalomban
Nógrád MegyeNógrád megye – Újraválasztotta Boldvai Lászlót a helyi MSZP

MSZP-tisztújítás - Öt megyének és a budapesti szervezetnek van új vezetője


Öt megyében és Budapesten választottak új elnököt a helyi MSZP-sek a pártban folyó tisztújítás keretében. A lezajlott választásokról az MSZP honlapján található adatokat és közleményeket az MTI összesítette.

Boldvai László

Borsod, Hajdú-Bihar, Heves, Komárom és Pest megyében van új vezetője az MSZP-nek. Borsod-Abaúj-Zemplén megyében Varga László országgyűlési képviselő Gúr Nándor országgyűlési képviselőt váltotta, utóbbit a megyei szocialisták a párt országos elnökhelyettesi, illetve alelnöki tisztségére jelölték.

Hajdú-Bihar megyében Kathiné Juhász Ildikó után Huszka Imre lett a megyei pártelnök. Huszka Imre - aki 2012-ben is pályázott erre a posztra - korábban már volt a párt megyei alelnöke és debreceni önkormányzati képviselője. 2003-ban családi okokra hivatkozva lemondott minden tisztségéről, nem sokkal előtte a bíróság egy év próbára bocsátotta könnyű testi sértés vétsége miatt (akkor az MTI-nek azt mondta: a családját védte meg egy támadóval szemben), 2004-ben pedig törölték az MSZP tagnyilvántartásából. 2012-ben visszaállították párttagságát.

Heves megyében az 1996 óta megyei elnök Sós Tamást Érsek Zsolt, volt hatvani polgármester követi.

Komárom-Esztergomban Ujházy Emil, a megyei közgyűlés tagja lett Lukács Zoltán parlamenti frakcióvezető-helyettes utódja, aki Facebook-oldalán korábban azt írta, alelnöki, vagy országos elnökségi tagságra pályázik.

Pest megyében az MSZP elnöki posztjáért induló Tóbiás József megbízott parlamenti frakcióvezetőt Szentgyörgyi József, Halásztelek polgármestere váltotta a megyei elnöki poszton.

Budapesten Kunhalmi Ágnes országgyűlési képviselő lett a vezető, miután szoros versenyben legyőzte Tüttő Kata fővárosi közgyűlési képviselőt.

A helyi párttagság újraválasztotta Bács-Kiskun megyében Király József, Baranya megyében Puch László korábbi pártpénztárnokot, Békésben Varga Zoltánt, a Bajnai-kormány önkormányzati miniszterét, Csongrád megyében Botka László választmányi elnököt, Fejérben Horváth Andrást, Győr-Moson-Sopron megyében Kránitz Lászlót, a Közszolgálati Közalapítvány kuratóriumának korábbi tagját, Jász-Nagykun-Szolnok megyében Iváncsik Imre korábbi honvédelmi és nemzetbiztonsági államtitkárt, Nógrád megyében Boldvai László volt pártpénztárnokot, Somogy megyében Harangozó Gábor országgyűlési képviselőt, Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében Veres János volt pénzügyminisztert, Tolna megyében Harangozó Tamás parlamenti frakcióvezető-helyettest, Vas megyében Nemény Andrást, Veszprém megyében Gőgös Zoltán agrárpolitikust, Zala megyében Fodor Csabát.

Az MSZP július 19-én tartja tisztújító kongresszusát. Az elnöki posztra egyedül Tóbiás József megbízott frakcióvezető, a párt országos választmányának vezetésére Botka László jelenlegi választmányi elnök pályázik. A többi pozícióra, az elnökhelyettesi, az alelnöki posztokra több jelölt is van.

Forrás: MTI/ Nógrád24

 

 

2014-07-09

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite