2020. június 1., hétfő - Tünde
Keresés a tartalomban
Nógrád MegyeNógrádra az eső miatt, máshol hófúvás miatt adtak ki figyelmeztetést szerdára

OKF: erős hófúvásra, fennakadásokra kell készülni


A szerdára várható, helyenként erős hófúvás miatt lassabb haladásra és fennakadásokra kell készülni az utakon - hívta fel a figyelmet az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) kedden az MTI-hez eljuttatott közleményében.

hófuvas

A katasztrófavédelem azt kéri, hogy szerdán indulás előtt mindenki tájékozódjon az időjárásról és az utak állapotáról, kövesse figyelemmel a hatóságok tájékoztatóit, továbbá csak a téli időjárásnak megfelelően felkészített járművel induljon el. Az aktuális veszélyjelzések folyamatosan nyomon követhetők az Országos Meteorológiai Szolgálat honlapján, a www.met.hu/idojaras/veszelyjelzes/ oldalon.

A meteorológiai szolgálat a hófúvás miatt Győr-Moson-Sopron és Vas megyére másodfokú, Veszprém és Zala megyére elsőfokú figyelmeztetést adott ki. Ezeken a területeken a szél hófúvást okoz, amely hótorlaszokat emelhet.

Győr-Moson-Sopron, Vas, Veszprém és Zala megyében szerdán több mint tíz centiméternyi hó hullhat, emiatt első fokú figyelmeztetést rendeltek el, és ugyanezen megyékben talaj menti fagyra is figyelmeztet a meteorológia.

Emellett tizenegy megyében jelentős mennyiségű esőre is számítani kell. 24 óra alatt több mint húsz milliméter csapadék hullhat, és ezért első fokú figyelmeztetést adtak ki Békés, Borsod-Abaúj-Zemplén, Fejér, Hajdú-Bihar, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Komárom-Esztergom, Nógrád, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Veszprém és Pest megyére, valamint a főváros területére.

 

Forrás:MTI/HÍR PORT24

 

 

2013-04-02

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite