2019. március 24., - Emőke
Keresés a tartalomban
Nógrád MegyeNógrádra és a többi megyére is viharjelzést adtak ki

Nógrádra és a többi megyére is viharjelzést adtak ki


Csütörtökön is országszerte várhatók felhőszakadásszerű esőzések, emiatt az összes megyére kiadta az első- vagy másodfokú figyelmeztetést az Országos Meteorológiai Szolgálat. Egyes térségekre, elsősorban Komárom-Esztergom és Fejér megyére már elsőfokú riasztást is elrendeltek.

villamegy


A csütörtök éjfélig szóló veszélyjelző figyelmeztetés szerint a várható felhőszakadások miatt hat megyében - Heves, Borsod-Abaúj-Zemplén, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Hajdú-Bihar, Békés, Jász-Nagykun-Szolnok - van érvényben másodfokú figyelmeztetés. E szerint ezeken a területeken intenzív záporokból, zivatarokból rövid idő alatt 50 millimétert meghaladó mennyiségű csapadék hullhat. Szintén rövid idő alatt az összes többi megyében és a fővárosban is leeshet több mint 25-30 milliméter csapadék, így ezekre a területekre elsőfokú figyelmeztetést adtak ki.


A Balaton nyugati és keleti medencéjénél elsőfokú viharjelzés van érvényben, ami azt jelenti, hogy magas, illetve tornyosuló hullámokra kell felkészülni, emiatt csónakok a parttól csak kétszáz, vitorlások pedig ötszáz méterre közlekedhetnek. Néhol jégesőre, egy-egy helyen viharos, óránkénti 60 kilométeres erősségű széllökésekre is számítani lehet. Az esti óráktól fokozatosan megszűnnek a zivatarok - olvasható a meteorológiai szolgálat előrejelzésében.


Hajdu Márton, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) helyettes szóvivője csütörtökön az MTI-nek azt mondta: kedden elsősorban a heves zivatarokat kísérő viharos széllökések okoztak károkat, zömében fakidőlések, kisebb-nagyobb épületkárok miatt volt több munkájuk a tűzoltóknak. Ekkor a legtöbb hívást a Balaton környékéről, Somogy, Veszprém és Zala megyéből kapták. Szerdán a riasztások száma nem volt kiemelkedően sok, rendkívüli esemény nem történt - tette hozzá a helyettes szóvivő.


Forrás: MTI/HÍR PORT24

 

2012-07-26

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite