2019. június 19., szerda - Gyárfás
Keresés a tartalomban
BulvárNOKIA „BAKI”: A szenzációs kamera reklám, ami vitát keltett az interneten –VIDEO

NOKIA „BAKI": A szenzációs kamera reklám, ami vitát keltett az interneten -VIDEO


Az új Nokia Lumia 920-as okostelefon reklámfilmjében a cég azt sugallja hogy a mozgó videót a telefon kamerájával készítették, miközben egy apró hiba miatt, kiderült hogy a filmet professzionális kamerákkal rögzítették.

mobilharom

A cég részvényeinek az árfolyama körülbelül 10%-kal csökkent mióta bemutatták az új Lumia 920-t. De a rossz hírek még tovább is folytatódtak.

Figyelmes internetezők azért kezdték el kritizálni az új telefont, mivel a reklámfilmben azt vették észre egy tükörképben, hogy azt egy profi csapat rögzítette, profi felszerelésekkel.

A cég azzal reklámozza az új telefont, hogy annak kép stabilizátora (OIS) olyan felvételek készítésére alkalmas, amelyek kiszűrik a mozgás keltette remegéseket. A reklámfilmben egy bicikliző pár látható, akik felvételeket készítenek biciklizés közben. A videó azt sugallja hogy a felvételeket az új Lumia 920-al készítik.


Azonban ha a videót egy adott pillanatban állítjuk meg ( 27-ik másodpercnél) egy visszatükröződésben látható, hogy a felvételt egy profi kamerával készítik egy mozgó autóból.

A Nokia sietett bocsánatot kérni a félreértésért, miután elkezdődtek az internetes kommentek. Azzal indokolták az esetet, hogy csak a képstabilizátor előnyeit szerették volna kiemelni, ami kiküszöböli a képek gyenge minősségét mozgás vagy gyenge fényviszonyok mellet is. Elismerték hogy a videót nem az új Lumia 920-al rögzítették.

Forrás: Mediafax/HÍR PORT24

 

 

2012-09-07

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite