2019. március 19., kedd - József
Keresés a tartalomban
Nógrád MegyeNöveli aszfaltgyártási kapacitásait a HE-DO Kft. Salgótarjánban

Növeli aszfaltgyártási kapacitásait a HE-DO Kft. Salgótarjánban


Európai uniós támogatással növeli aszfaltgyártási kapacitásait a HE-DO Útépítő, Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. két telephelyén, Abasáron és Salgótarjánban. A cég 374,8 millió forintos vissza nem térítendő támogatást nyert el a fejlesztésekre a Gazdaságfejlesztési és innovációs operatív program (Ginop) pályázatán - tájékoztatta hétfőn a társaság az MTI-t.

21esutepites1

A támogatásból az aszfaltgyártási alapanyagok előállításához szükséges eszközöket vásárolnak.

A beruházások révén nő a keverőtelepeken legyártott és elszállításig tárolt melegaszfalt-tároló berendezés kapacitása, az új erőgépekkel pedig növelik a munkaterületeken elbontandó és a keverőtelepeken újrahasznosítható anyag mennyiségét.

A HE-DO Kft. ezekkel a beruházásokkal a megnövekedett minőségi és mennyiségi piaci igényeket igyekszik kielégíteni, illetve a modern eszközök beszerzésével a technikai fejlődéssel kíván lépést tartani - fogalmaznak a közleményben.

Nyilvánosan hozzáférhető adatok szerint a 185 embert foglalkoztató HE-DO Kft. adózott eredménye 2016-ban egymilliárd 352 millió, 2015-ben egymilliárd 143 millió forint volt. Nettó árbevétele 2016-ban 10 milliárd 228 millió forint, ebből 238 millió forint az exportértékesítés. A társaság 2015-ös 9 milliárd 958 millió forintos nettó árbevétele belföldi értékesítésből származott.


Forrás: MTI


2018-02-06

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite