2019. június 20., csütörtök - Rafael
Keresés a tartalomban
Nógrád MegyeNovembertől csak digitális adás lesz Nógrád megyében

Digitális átállás - Borsodban tizenkét átjátszóadót helyeznek üzembe


A digitális földfelszíni televíziós adások vételére történő átállás miatt összesen huszonöt átjátszóadót helyezett illetve helyez üzembe az Antenna Hungária, ebből tizenkettőt Borsod-Abaúj-Zemplén megyében, ahol október 31-ig befejeződik az átállás, ettől az időponttól Magyarország egész területén megszűnik az analóg földfelszíni sugárzás - mondta a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) kommunikációs vezetője Miskolcon, sajtótájékoztatón szerdán.

TV stúdió

Zsuppán Attila arról szólt, hogy a digitális átállás második üteme október 31-én zárul, addig Nógrád, Heves, Borsod-Abaúj-Zemplén, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Hajdú-Bihar megyében, valamint Jász-Nagykun-Szolnok megye északi részén, Békés megye egy kimaradó kis részén, Baranyában, Bács-Kiskun és Tolna megyében, valamint Zala és Somogy megye legdélebbre eső részein is megszűnik az analóg tévéadások földfelszíni sugárzása.

Elmondta, Borsod-Abaúj-Zemplén domborzati viszonyai miatt tizenkét átjátszó adó segíti a megfelelő digitális földfelszíni sugárzást.

Szólt arról is, hogy a háztartások 83 százalékát (ahol kábelen, műholdon, interneten vették az adásokat) nem érinti a digitális átállás, csak azokat, amelyek hagyományos szoba-, illetve tetőantennával fogták ingyenesen az M1, az RTL Klub és a TV2 műsorait.


Mint mondta: az a cél, hogy senki ne maradjon tévéadás nélkül, azért aki önerőből nem tudja kifizetni az átállás költségét, annak segítenek.

Karl Károly, az NMHH főosztályvezetője közölte, az október 31-i technológiai váltás után még 30 napig, november 30-ig igényelhető a támogatás a hatóságtól, ennek keretében beszerzik, beszerelik és átadják a digitális vételi rendszert a jogosultaknak.

Ezzel kapcsolatban Kriza Ákos (Fidesz-KDNP) Miskolc polgármestere azt mondta: a borsodi megyeszékhelyen a csaknem hétezer rászorult közül eddig 912-en igényelték a vételi eszközöket.

 

Forrás:MTI/HÍR PORT24

 

 

2013-09-18

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite