2019. április 26., péntek - Ervin
Keresés a tartalomban
SportNovember végén dönt az UEFA a Győri ETO hároméves kizárása ügyében

November végén dönt az UEFA a Győri ETO hároméves kizárása ügyében

Az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) november 29-én, Nyonban dönt a Győri ETO fellebbezéséről, amelyet a nemzetközi kupákból való hároméves kizárása miatt nyújtott be a klub - írta pénteken a kisalfold.hu.

gyorieto

Klement Tibor ügyvezető korábban úgy nyilatkozott, hogy októberre várható a fellebbviteli beadvány elbírálása. A sportvezető hozzátette, ha másodfokon számukra elfogadhatatlan döntés születne, tehát az eltiltás érvényben marad, akkor a lausanne-i székhelyű nemzetközi Sportdöntőbírósághoz (CAS) fordulnak, amelynek a tavaszi bajnoki idény végéig ítéletet kell hoznia.

A Győri ETO-t azért büntette meg júniusban az UEFA fegyelmi bizottsága, mert megállapítása szerint az észt Jarmo Ahjupera átigazolásával összefüggésben a 2009. december 31-én lejárt tartozását nem egyenlítette ki. A Győr a hároméves eltiltás mellett 50.000 eurós pénzbírságot is kapott.

A győriek ugyanakkor úgy vélekednek, a magyar számviteli törvény alapján helyesen jártak el, mert addig nem fizethettek, amíg a játékos eredeti klubja, a Flora Tallinn nem állított ki számlát az összegről. Az ügyben a magyar szövetség (MLSZ) is érintett, mert az UEFA-döntés értelmében nem tartatta be a szervezet licencelőírásait. Ezért az UEFA 100.000 euróra büntette az MLSZ-t, azonban az összeg felének befizetését két évre felfüggesztette.

 

Forrás: MTI/ HÍR PORT 24

 

2011-11-11

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite