2019. június 19., szerda - Gyárfás
Keresés a tartalomban
ItthonNemzetközi esemény lesz a magyar hackertalálkozó

Nemzetközi esemény lesz a magyar hackertalálkozó


laptopNemzetközi eseménnyé válik a Hacktivity 2010 hackerkonferencia, amelyet a magyar számítástechnikai biztonsági szakemberek a legrégebbi független IT-rendezvényként tartanak számon.


A szeptember 18-án kezdődő kétnapos eseményre, amely Kelet-Közép-Európa legnagyobb hackertalálkozójának számít, az eddigi regisztrációk alapján több mint ezer magyar és külföldi szakember jelezte részvételét - mondta Bártfai Attila, a rendezvény programszervezője. A Hack The Vendor nevű játékban a résztvevőknek lehetőségük lesz egy vagy több információbiztonsági termék tesztelésére, azaz legális keretek között a szoftverek helyszíni feltörésére, amiért - ha sikerül - pénzjutalmat is kapnak.
A konferencia vitaindító beszédét Bruce Schneier, világ egyik leghíresebb számítástechnikai biztonsági szakértője tartja. A külföldi előadók között Alexander Kornbrust Oracle guru és a számítógépes vírusok szakértője, Robert Lipovski is jelen lesz az ESET laborból, Pozsonyból. A fórumon a jogi előadások mellett kiemelt témaként szerepelnek a vezeték nélküli internetelérés biztonsági kérdései.
Az elektronikai barkácsolást kedvelők személyesen találkozhatnak Mitch Altman hardverhackerrel, aki San Franciscóból érkezik félelmetes elektronikai tudásával és eszközeivel, hogy a résztvevőkkel közösen forrasszon össze és hívjon életre különleges informatikai eszközöket.
További információk a rendezvény honlapján, a www.hacktivity.hu címen találhatók, a Facebook-használók a Hacktivity rajongói oldalán értesülhetnek a konferenciához kapcsolódó eseményekről.


Forrás: MTI/HÍR PORT24

 

2010-08-24

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite