2019. április 19., péntek - Emma
Keresés a tartalomban
NagyvilágNukleáris biztonsági konferencia kezdődött Brüsszelben

Nukleáris biztonsági konferencia kezdődött Brüsszelben

Kétnapos nukleáris biztonsági konferencia kezdődött kedden Brüsszelben, az Európai Nukleáris Biztonsági Hatóságok Csoportja (ENSREG) szervezésében.

nuklealis

 

A 2007-ben létrehozott ENSREG független, hatósági szakértői testület, amelynek tagjai között ott vannak az Európai Unió mind a 27 tagállamának nukleáris biztonsági, radioaktív hulladék-biztonsági és sugárvédelmi hatóságainak vezető tisztségviselői, valamint az Európai Bizottság képviselői.

A konferencia célja a biztonsági és hatósági tevékenységről szerzett tapasztalatok cseréjének elősegítése. Vitát folytatnak egyebek közt a nukleáris biztonsággal kapcsolatos kérdések uniós harmonizációjának kilátásairól, a nukleáris biztonsági irányelv megvalósításáról, az átláthatóság gyakorlati érvényesüléséről, illetve a tervezett nukleárishulladék- és kiégettüzemanyag-irányelv előkészítésének eddigi eredményeiről. A szerdai záró ülésen a fukusimai tragédia miatt elhatározott uniós stresszteszttel foglalkoznak.

A rendezvényen jelen vannak a nukleáris hatóságok, az atomerőművek tulajdonosai, a kulcságazatok érintettjei, a nemzeti kormányok, a nemzetközi szervezetek és a releváns érdekcsoportok képviselői is. A nyitó ülésen beszédet mondott többek közt Günther Oettinger energiaügyi EU-biztos, valamint Kovács Pál, a magyar energiaügyekért felelős helyettes államtitkár.


Forrás : MTI / HÍR PORT 24

 

2011-06-28

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite