2019. június 19., szerda - Gyárfás
Keresés a tartalomban
Nógrád MegyeNVI: egy Nógrád megyei településen van szavazategyenlőség

NVI: egy Nógrád megyei településen van szavazategyenlőség a polgármester-választáson


Hét településen alakult ki szavazategyenlőség a polgármester-jelöltek között, így ott egyelőre nincs megválasztott polgármester - mondta Pálffy Ilona, a Nemzeti Választási Iroda elnöke hétfői, budapesti sajtótájékoztatóján. Nógrád megyében egy településen, Alsótoldon van szavazategyenlőség.

valasztas2014


Ezeken a településeken feltehetően jogorvoslattal próbálják tisztázni, ki is lett a polgármester. Ha a jogorvoslatok lezárulta után is egyenlő lesz az állás, időközi választást kell tartani - ismertette. A hétfő délelőtti eredmények szerint szavazategyenlőség alakult ki a polgármesterjelöltek között a Baranya megyei Tengeriben, a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Fancsalban és Mezőnyárádon, a Nógrád megyei Alsótoldon, a Somogy megyei Mikén és Szorosadon, valamint a Zala megyei Lispeszentadorjánban.


Mivel nem sikerült elegendő számú jelöltet választani, időközi egyéni listás választást kell tartani a Baranya megyei Kisbudméron, a Vas megyei Bozzaiban és Mesterházán. Szavazategyenlőség miatt nem volt eredményes a választás a Jász-Nagykun-Szolnok megyei Mezőtúr 1. számú egyéni választókerületében, a Pest megyei Pilis 8. számú választókerületében, a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Tiszavasvári 8. számú választókerületében és Veszprém 3. számú választókerületében. Ott is időközi választást kell tartani, ha a jogorvoslatok lezárulta után is egyenlő szavazatuk lesz a jelölteknek.


Pálffy Ilona arról is tájékoztatott, hogy a hétfő délelőtti adatok szerint három települési nemzetiségi választás volt eredménytelen: Halászteleken a roma, Mezőhegyesen a román, Egerben pedig a ruszin.

 

Forrás: MTI/NÓGRÁD24

 

2014-10-14

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite