2019. március 22., péntek - Benedek
Keresés a tartalomban
ItthonNyakó István: Farkas Flórián elárulta a népét

Nyakó István: Farkas Flórián elárulta a népét


A szocialista Nyakó István szerint Farkas Flórián az Országos Roma Önkormányzat (ORÖ) vezetőjeként elárulta a népét, mert egy olyan kormányt támogat és szolgál ki, amely pénzt vett el a legszegényebbektől.

Nyakó István

Farkas Flórián fideszes országgyűlési képviselőként támogathatja a Fidesz programját, de a Lungo Drom és az ORÖ vezetőjeként "elárulta a népét, elárulta a szegényeket. Ő áruló" - mondta Nyakó István, az MSZP országgyűlési képviselője szerdán, egy az ORÖ budapesti székháza előtt tartott sajtótájékoztatón.

Kijelentette, hogy minden kisebbségi vezető, jogvédő, aki egy olyan rezsimet támogat és szolgál ki, amely négy év alatt 300 ezer forintot vesz el a legszegényebbektől, a közfoglalkoztatottaktól pedig 600 ezret, áruló.

Nyakó István szólt arról is, sajtóhírek szerint Baján a 32-es szavazókörben "szerencsétlen, kiszolgáltatott" közmunkásokat zsarolással sikerült rávennie a helyi és a megyei roma önkormányzat elnökének, hogy "egy népnyúzó rezsimre" adják le a voksaikat.

Kordás László, a Közmunkás Szakszervezet főtitkára arról beszélt, hogy a legszegényebbek támogatása a Fidesz kormányzása alatt 6 ezer forinttal csökkent. A korábbi szociális segélynek hívott támogatás 2010-ig 28 ezer forint volt, utána a foglalkoztatást helyettesítő támogatás 22 ezer forintra csökkent - mondta.

Kordás László szerint "nem jártak jobban a közmunkások sem". A közmunkásbér 2010-ig megfelelt az akkori minimálbérnek, azaz 60 ezer forintot vihetett haza egy közfoglalkoztatott, a kormányváltást követően ez 47 ezer forintra csökkent - közölte.

Azt is mondta, hogy a Hajdú-Bihar megyei Egyeken a polgármester bevezette a robot intézményét, ugyanis előnyt élveznek a programban való részvételben azok a munkások, akik vállalják, hogy két hétig ingyen dolgoznak.

Vécsi István, a Közmunkás Szakszervezet elnöke a sajtótájékoztatón azt mondta, a Fidesz gazdaságpolitikája oda vezetett, hogy a szegényebb még szegényebb, a gazdagabb még gazdagabb lett.

Nyakó István a sajtótájékoztató végén ismertette a hat pontból álló javaslatukat, amely igazságos közteherviselést szorgalmaz; kezdeményezi, hogy a munka törvénykönyve újból a dolgozókat védje; a törvénykönyv hatálya alá helyezzék vissza a közfoglalkoztatottakat; ha nincs más munkahely, akkor egy családból egy ember egész évben dolgozhasson, minimálbért kapjon; valamint a következő kormány tegyen meg mindent azért, hogy az elsődleges munkapiacon és ne közmunkában kelljen az embereknek dolgozni.

A sajtótájékoztató végeztével Aradi Dániel, a Közmunkás Szakszervezet tisztségviselője az ORÖ székházának a bejáratára "Árulók!" és "Árulás!" feliratú papírokat ragasztott.

A sajtótájékoztató elején az ORÖ egyik munkatársa megkérte Nyakó Istvánt, hogy hagyják el a székház előtti járdát.

Forrás: MTI/ HÍR PORT24

 

 

2013-09-25

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite