2019. június 16., - Jusztin
Keresés a tartalomban
Nógrád MegyeNyeregbe Vidék: Palóc Vágta Kozárdon

Nyeregbe Vidék - Palóc Vágta Kozárdon


Augusztus 18-án a Nemzeti Vágta legnagyobb előfutama, a Palóc Vágta Kozárdon kerül megrendezésre. A Palóc Vágta a palócföldi települések legnagyobb lovas seregszemléje, igazi szép versengés, a magyar vidéki lovas virtus megtestesítése, középpontjában a magyar tradíciókra épülő történelmi hangulatú lovasversennyel.

palocvagta

A „Nyeregbe Vidék - Nyeregbe Magyarország" jelmondatát zászlajára tűző rendezvény egyedülálló lehetőség arra, hogy a sikeresen szereplők versenyre keljenek a Kárpát medence legjobb lovasaival a 2012. szeptember 15-16-án a budapesti Hősök terén és megnyerjék településüknek az 5 millió forintos fődíjat!


A rendezvény látogatottságának és televíziós nézettségének köszönhetően a nevezők és lovasaik országos hírnévre tesznek szert és a győztesek dicsőséget szereznek az általuk képviselt falvaknak, városoknak. A települések bemutatkozását szolgálja a Palóc Vágta mellett szervezett Palóc Piac, amely egy sokszínű, a települések egyedi jellegét és vonzerejét bemutató vásári forgataggá varázsolva, bemutatja vidékünk értékes kultúráját, hagyományait és portékáit a Kozárdi Almavölgyben.


Az előző évekhez hasonlóan, 2012-ben is kétféleképpen lehet a budapesti versenyre indulási jogot szerezni: Elővágtáról való továbbjutással, vagy direkt nevezéssel. Az Elővágta rendszer az esélyegyenlőséget szolgálja, hiszen lehetőséget ad a kisebb településeknek is, hogy alacsonyabb nevezési díj megfizetése mellett országos ismertségre tegyenek szert. A budapesti versenyre bejutó lovasok az általuk képviselt településnek garantált megjelenéseket szereznek és büszkén képviselhetik azt a helyszínen szurkoló közönség és a tévénézők előtt. Az Elővágtákat a régiók, megyék, térségek önállóan szervezik. Ahány település annyi szokás, de egy dolog közös: a cél, hogy megismerjük értékeinket, hirdessük az összefogás, az egészséges életmód, a természetszeretet fontosságát és felhőtlenül ünnepeljünk.


HÍR PORT24

 

2012-08-08

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite