2019. április 22., hétfő - Csilla
Keresés a tartalomban
Nógrád MegyeNyílt levél a Nógrád Megyei FIDESZ-KDNP országgyűlési képviselőihez

Nyílt levél a Nógrád Megyei FIDESZ-KDNP országgyűlési képviselőihez

nyĂ­lt levĂ©lA Societas megyei szervezete a FIDESZ-KDNP színeiben megválasztott Nógrád megyei képviselőket nyílt levélben szólítja fel az esküjük megtartására.

A FIDESZ - KDNP MEGYEI KÉPVISELŐI TARTSÁK BE ESKÜJÜKET

Az elmúlt hetekben több olyan lépést tett Orbán Viktor és a "népnemzeti együttműködés" Kormánya, amely a jogállamiságot, 20 éves demokráciánkat veszélyezteti. A magánnyugdíj-pénztári megtakarítások felélése, indok nélküli politikai tisztogatás a közszférában, a felsőoktatási törvény egyoldalú módosításának terve és a sajtószabadság felszámolása mind olyan ügyek, amelyek miatt szervezetünk megszólalt az elmúlt hetekben.
A Fidesz-KDNP Kormány láthatóan hetente ront rá a magyar társadalomra képtelenebbnél-képtelenebb ötleteivel. Emlékszünk még arra az emberre, aki fiatalon a szabadságért küzdött. Most mégis Ő és Kormánya korlátozza a jelen és a felnövő generációk lehetőségeit. Ellenzékben a Fidesz-KDNP képviselői sok ígéretet tettek! Mára nem elég, hogy az ígéretekről kiderült csak üres, semmitmondó kampányfogások voltak, még korlátozzák is a nemzet szabadságát, demokratikus alapértékeinket veszik semmibe.
Látjuk, helyi szinten sem jobb a helyzet. Az ország többségében a Fidesz vezette önkormányzatok ugyanazt (például indok nélküli elbocsátások lehetősége az önkormányzati hivatalokból, cégekből is) hajtják végre kicsiben, mint amit Orbán Viktorék nagyban. A tiltakozók hangja egyre erősebb, sokan most eszmélnek rá arra milyen a Fidesz valódi arca.
A SOCIETAS - Baloldali Ifjúsági Mozgalom megyei szervezetei ezúton emlékeztetik a Fidesz-KDNP helyben megválasztott országgyűlési képviselőit esküjükre. Azon belül is két mondatra hívjuk fel a figyelmüket:
• „...a Magyar Köztársaság Országgyűlésének képviselője esküszöm, hogy képviselői tisztségem ellátása során hazámhoz, a Magyar Köztársasághoz és annak népéhez hű leszek;
• az Alkotmányt és a többi jogszabállyal együtt megtartom és megtartatom..."
A következő hetekben és a jövőben is kérjük a megye fideszes képviselőit, ne szegjék meg többször esküjüket, valamint az együttműködés és a kampányban ígértek jegyében, ne korlátozzák Magyarország demokratikus működését! Amennyiben ez nem történik meg, nem beszélhetünk nemzeti együttműködésről, hanem kemény Diktatúráról.
A Magyar Köztársaság Alkotmánya 2. § (3). bekezdése szerint:
"Senkinek a tevékenysége sem irányulhat a hatalom erőszakos megszerzésére vagy gyakorlására, illetőleg kizárólagos birtoklására. Az ilyen törekvésekkel szemben törvényes úton mindenki jogosult és egyben köteles fellépni."
Figyelmeztetjük a Fidesz - KDNP megyei képviselőit, ne éljenek vissza felhatalmazásukkal! Mindent elkövetünk azért, hogy mi és a minket követő generációk valóban szabadságban éljenek!
Tisztelettel,
Molnár Károly
elnök
SOCIETAS - Baloldali Ifjúsági Mozgalom Nógrád megyei Szervezete

Salgótarján, 2010.11.15.

nograd24.hu

2010-11-16

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite