2019. április 25., csütörtök - Márk
Keresés a tartalomban
ItthonNyílt levélben osztja ki Gyurcsányt a Fidesz

Nyílt levélben osztja ki Gyurcsányt a Fidesz


GyurcsanyFA Fidesz országgyűlési képviselőcsoportja Gyurcsány Ferenc volt kormányfő Schmitt Pál köztársasági elnöknek írt, szintén nyílt levelére reagált.


"Tisztelt Miniszterelnök Úr! Ön egy következetes ember! És ezzel erényei felsorolásának a végére is értünk" - kezdődik a Fidesz honlapján olvasható levél, amelyben a vezető kormánypárt parlamenti frakciója úgy ítéli meg, Gyurcsány Ferenc következetes abban, hogy minden köztársasági elnököt - függetlenül attól, hogy az hivatalában van, vagy már leköszönt onnan - nyílt levelekben szólít meg, oktat ki. A Fidesz képviselőcsoportja szerint a volt kormányfő "kényszeresen tanácsokat osztogat, erkölcsi irányt szab, miközben még saját tetteivel sem számolt el, saját hibáit sem ismerte be".


Mint írják, Gyurcsány Ferenc az államfő egyik legfontosabb erényének az együttérzés képességét tekinti. "Mi hisszük, hogy ez - lehetőségeihez mérten - minden magyar állampolgár, köztük az ön feladata is, amelynek teljesítésére ön azonban alkalmatlan volt - fogalmaznak, hozzátéve: a gyengék, kisebbségben lévők, alávetettek oltalmazása akkor is feladata lett volna, amikor a volt miniszterelnök "azok "munkáját" dicsérte, akik erőfölényükkel aljas módon visszaélve, brutálisan megalázták a gyengéket".


"Ön tette ugyanis gyengévé és elesetté ezt az országot és ezt a nemzetet, amelynek megújítása, önbizalmának visszaadása, talpra állítása most a mi feladatunk. Mi erre szerződtünk, erre esküdtünk" - áll a fideszes nyílt levélben, amely szerint Gyurcsány Ferenc "az alkotmányra tett esküjét hivatali ideje alatt számtalanszor megszegte". Az az alkotmány, amelyet "ilyen kicsinyes cselekkel büntetlenül ki lehet játszani, megújításra szorul" - írja a levél. Ön a saját, alávaló politikai érdekei miatt rábírta pártját arra, hogy maradjon távol az alkotmányozás folyamatától, noha több párttársa, választóik jogos elvárásának megfelelően részt kívánt venni ebben a közös, mindannyiunk számára fontos munkában - fogalmaznak.


A Fidesz szerint a volt kormányfő azzal, hogy nemet mondott a közös munkára és erre "uszította" párttársait is, elárulta a szocialista párt szimpatizánsait, most pedig "elvtelenül használja őket, amikor tüntetni hívja az embereket az alaptörvény ellen". "Mi látjuk, hogy Ön csak eszközként tekint a szocialista párt elkötelezettjeire, akiknek a hátán vissza akar mászni a hatalomra. Sajnáljuk - bár hosszú évek óta tudjuk, - hogy Ön nem odavaló ember. Magyarország érdekében ezt végre vegye tudomásul!" - zárul a Fidesz nyílt levele.


Gyurcsány Ferenc kedden blogján tette közzé nyílt levelét, amellyel Schmitt Pál hétfői, napirend előtti parlamenti felszólalása kapcsán fordult az államfőhöz. Mint írta, beszédében Schmitt Pál üdvözölte az új alkotmány megalkotását, és kritikával illette azokat, akik tiltakozásként ebben nem kívánnak részt venni. "Az alkotmány szerint Önnek köztársasági elnökként ki kellene fejeznie a nemzet egységét. Most mégis süket és érzéketlen volt a választók közel felét képviselő pártok és a mögöttük álló választók érvelésére...meg sem kísérelte megérteni azon okok sokaságát, összefüggő láncolatát, ami miatt a most készülő alaptörvényt a kormánypártokon kívül mindenki elutasítja ... egy szava sem volt arról, hogy a tervezett új alaptörvény éppen a köztársaság lényegét csorbítja: a polgárok szabadságát és az állam ellenőrizhetőségét ...választók sokaságától, tudós társaságokon keresztül nemzetközi szervezetekig sokan megfogalmazták kritikájukat a mostani alkotmányozással kapcsolatban. Nekik, nekünk most lenne igazán szükségünk egy olyan köztársasági elnökre, aki hisz abban az alkotmányban, amelyre nem is olyan rég esküjét letette" - fogalmazott.


Forrás: MTI/HÍR PORT24

2011-04-13

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite