2019. június 20., csütörtök - Rafael
Keresés a tartalomban
Nógrád MegyeNyílt nap a salgótarjáni Ponyi-pusztán

Uniós fejlesztések nyílt napja szombaton országszerte


Szombaton immár második alkalommal rendez nyílt napot európai uniós fejlesztések megtekintésére a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség (NFÜ): országszerte több mint 60, az Új Széchenyi Terv keretében megvalósult fejlesztést nézhetnek meg az érdeklődők.

ponyi puszta

A Uniós fejlesztések nyílt napja - séta a kulisszák mögött című rendezvény programjai ingyenesen vagy kedvezményes belépőjeggyel látogathatók, és például olyan botanikus kerteket, élmény- és termálfürdőket, erdei szabadidő- és kalandparkokat, kastélyokat, könyvtárakat, múzeumokat és üzemeket nézhetnek meg az érdeklődők, amelyek többsége egyébként nem látogatható.

Az NFÜ MTI-hez eljuttatott közleményéből kiderül, hogy a helyszínek korlátozott befogadóképessége miatt bizonyos programokra a belépés regisztrációhoz kötött, amelyet a http://nyiltnap.uszt.gov.hu címen lehet megtenni.

A programok általában 10 és 16 óra között látogathatók, az ettől eltérő időpontokat a programok oldalain jelzik.

Budapesten meg lehet nézni többek között a 4-es metró Kálvin téri állomását, az Országos Mentőszolgálat központját, az ELTE Füvészkertjét és a Budai Vár alatti labirintust is.

Észak-Magyarországon többek között a Lillafüredi Ökoturisztikai Központba, az egri tűzoltó múzeumba, vagy a salgótarjáni Ponyi pusztára lehet ellátogatni, a Dél-Alföldön pedig a makói, Makovecz Imre tervei alapján épült fürdőbe, illetve a gyulai Erkel Emlékházba, és a régióban több hotel is megnyitja kapuit az érdeklődők előtt.

A nyugat-dunántúli térségben például a büki és a zalakarosi fürdők várják a látogatókat, illetve a Kemenes Vulkánpark, míg a Dél-Dunántúlon a pécsi Regionális Könyvtár és Tudásközpont nyitja meg kapuit, de a pécsi kesztyű gyártási technológiájával is megismerkedhetnek a látogatók.

Az NFÜ 2013 márciusában rendezte első uniós fejlesztési nyílt napját, amely 10 000 embert vonzott; akkor közel 30 projekt csatlakozott a kezdeményezéshez.

 

A salgótarjáni Ponyi-puszta

Lovas turisztikai szolgáltatások fejlesztésének bemutatása.

A nyílt nap során ingyenesen lehetőség nyílik az alábbiak megismerésére:

Lótartás, istálló körüli munkák

Lóápolás

Díjugratás

Díjlovaglás

A fejlesztés a lovaglás, lovas sport színvonalának növelése érdekében történt. Építésre került egy 25 x 50 méteres fedeles lovarda, lehetővé téve, hogy rossz időjárási körülmények között is lehessen hódolni eme nemes sportnak. Épült egy európai színvonalú 15 boxos istálló, lehetővé téve a lóállomány növelését. Az istállóval egybekötve megépült a vendégek számára kialakított szociális helységekből álló melléképület teljes akadálymentesítéssel, mozgássérült parkolóval.


Forrás:MTI/HÍRPORT24

Fotó: Facebook

 

2013-06-15

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite