2019. május 20., hétfő - Bernát, Felícia
Keresés a tartalomban
Nógrád MegyeNyílt nap a Salgótarjáni Rendőrkapitányságon

Nyílt nap a Salgótarjáni Rendőrkapitányságon


A megyeszékhelyen színes programokkal, bemutatókkal várták a rendőri hivatás iránt érdeklődő fiatalokat a rendőrök.

nyiltnaparendorsegen_st


A Salgótarjáni Rendőrkapitányságon 2017. november 23-án 9 órától megtartott nyílt napra több középiskolás végzős diák látogatott el. A rendezvényt Ponyi Béla rendőr ezredes, a Salgótarjáni Rendőrkapitányság vezetője nyitotta meg, aki elmondta a fiataloknak, hogy ő közel 30 éve választotta ezt a hivatást és ma sem döntene másként, majd bemutatta a rendőrkapitányság hierarchikus felépítését, és munkatársai mozgalmas egy napját. Vojtkovszky Attila rendőr főtörzszászlós ismertette a fiataloknak a rendőrség rövid történetét, az egyenruha változásait, valamint bemutatta a rendőrök által használatos járműveket és eszközöket. Ezt követően a diákoknak a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Technikai Osztály munkatársai tartottak Lina nevű kábítószer kereső kutyával egy rövid, de látványos bemutatót, majd beszéltek a kutyák kiképzéséről, az állatokkal való munka szépségeiről, és válaszoltak a fiatalok ezzel kapcsolatos kérdéseire. Ezt követte a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság Mélységi Ellenőrző és Közterületi Támogató Alosztály beosztottjainak bemutatója.


A nyílt napon részt vett a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság toborzó csoportjának tagja, aki ismertette a fiataloknak a határvadász-képzés és a rendészeti szakgimnáziumokba történő felvételi követelményeket és a felvételi eljárások rendjét.


A rendőrök készséggel álltak rendelkezésre, hogy a jelentkezés feltételein túl a rendőri hivatásról, a határvédelmi feladatokról és saját tapasztalataikról is tájékoztatást adhassanak a határvadász, illetve rendőri szolgálat iránt elhivatottságot érzőknek.

 

Forrás: POLICE

2017-11-24

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite