2019. július 18., csütörtök - Frigyes
Keresés a tartalomban
Nógrád MegyeNyílt napok a Szécsényi Rendőrkapitányságon

Nyílt napok a Szécsényi Rendőrkapitányságon


A D.A.D.A., mint a Rendőrség Biztonságra Nevelő Általános Iskolai Programja az idén 20 éve működik és azt a célt szolgálja, hogy az iskolások elsajátítsák azokat az ismereteket, melyek segítségével fokozhatják biztonságukat, megelőzhetik, hogy bármilyen baj, baleset, bűncselekmény érje őket.

Szécsényi Rendőrkapitányság

A szécsényi II. Rákóczi Ferenc Bölcsőde, Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium és Szakközépiskola ötödik és hatodik osztályos tanulói is részt vesznek ebben a képzésben. Oktatójuk Rácz Imre rendőr alezredes, a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési és Minőségbiztosítási Osztályának dolgozója október hónapban két alkalommal is látogatást szervezett számukra a helyi rendőrkapitányságon.

A gyerekeket a városi rendőrkapitány Dr. Ludvai Dezső rendőr alezredes fogadta, és megosztotta velük sok éves rendőri tapasztalatait. A beszélgetés után a diákok megtekintették a kapitányság épületét, így az ügyeletet, az előállító helyiséget és a nyomozók irodáit. Valamennyi résztvevőt „rabosított" a bűnügyi technikus, ami azt jelenti, hogy ujjlenyomatot vettek és fényképfelvételt készítettek róluk. A látogatás az udvaron folytatódott, ahol a tanulók megnézhették a rendőrségi járműveket, kipróbálhatták a szirénát, beszélhettek a rádión.

A közel 120 iskolás számára felejthetetlen élményt jelentett a kapitányságon eltöltött idő, mely során mélyebben megismerhették, saját szemükkel láthatták a rendőri hivatás mindennapjait.

Forrás:Police.hu/HÍR PORT24

 

 

2012-10-27

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite