2019. május 22., szerda - Júlia, Rita
Keresés a tartalomban
Választás 2010Nyilvános a FIDESZ programja: munka, otthon, család, egészség és rend

Nyilvános a FIDESZ programja: munka, otthon, család, egészség és rend


Orbán Viktor02"Nehéz feladat vár ránk" - jelenti ki a Fidesz pénteken bemutatott választási programjának bevezetőjében Orbán Viktor, a párt elnöke. A program szerint ha a Fidesz kerül, kormányra keményebben fognak bánni a bűnözőkkel, minden nap lesz testnevelés óra az iskolában, és íratlan erkölcsi szabályok is szerepet játszanak majd a kormány politikájának alakításában. Orbán öt alapértéket fogalmaz meg, amelyekre szerint a következő ciklus kormányzatának építenie kell. Ezek a munka, az otthon, a család, az egészség, a rend.


Nyilvánosságra hozta 2010-es választási programját a Fidesz. A 95 oldalas program címe Nemzeti ügyek politikája - a programot elolvashatja teljes terjedelmében a Fidesz honlapján. A Fidesz programja ajánlásokkal kezdődik, többek között olyan emberek ajánlják a programot, mint Járai Zsigmond, a Fidesz korábbi pénzügyminisztere, Nagy Tímea olimpiai bajnok kardvívó vagy Vizi E. Szilveszter, a Magyar Tudományos Akadémia korábbi elnöke.


Ezután a Fidesz és a KDNP politikusai hat nagyobb részben mutatják be a program lényegesebb pontjait. Az Orbán Viktor pártelnök neve alatt futó fejezet címe Nemzeti ügyek politikája, a gazdasági részt Matolcsy György korábbi fideszes gazdasági miniszter jegyzi, a rendteremtésről Lázár János, a honvédelmi bizottság fideszes elnöke, az egészségügyről Pesti Imre, a Fidesz egészségpolitikusa, a szociális kérdésekről Soltész Miklós, az Országgyűlés szociális bizottságának KDNP-s alelnöke, a demokratikus berendezkedésről Navracsics Tibor, a Fidesz frakcióvezetője ír.
Bizakodással tölt el az a tudat, hogy mi magyarok nagy lehetőség előtt állunk, hiszen ma jóformán mindenki egyet akar Magyarországon: változást" - kezdi bevezetőjét Orbán. A Fidesz elnöke kudarcokkal telinek írja le az elmúlt nyolc év szocialista kormányzását és egy erős Magyarország ígéretét vázolja fel. Orbán szerint az elmúlt időszak politikája csalódást okozott, mert "a kormányzati politikát egyre inkább magáncélok és üzleti érdekek határozták meg". Orbán röviden utal az utóbbi hónapok nagyobb, a politikát is elérő botrányaira: a BKV-ügyre, a Sukorói földügyletre és megemlíti, hogy szerinte rendszeresen meghamisították a költségvetési adatokat.


"Olyan kormány kell, amely odafigyel az emberekre, meghallgatja őket, tiszteletben tartja a különbözőségüket, megérti a problémáikat" - írja Orbán és felsorolja azokat az értékeket, amelyeket fontosnak tart. Ezek a következők: a munka, az otthon, a család, az egészség, a rend. Orbán erős kormányt ígér. Azt írja, hogy az általa említett öt alapérték - amelyeket nemzeti ügyeknek nevez - biztosítása reális cél, ugyanakkor kijelenti, "nehéz feladat vár ránk. Nem kergethetünk délibábokat, a jelenlegi nehéz helyzetből kell kiindulnunk".

2010-03-12

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite