2019. április 20., szombat - Konrád, Tivadar
Keresés a tartalomban
NagyvilágNyilvánosság elé lépett az ideiglenes kormány Líbiában

Nyilvánosság elé lépett az ideiglenes kormány Líbiában


Líbia06A felkelők által létrehozott ideiglenes kormány szombaton először lépett a nyilvánosság elé Líbiában, egy titokban szervezett sajtótájékoztatón.


Először hallatott magáról a Líbibában felállított ideiglenes kormány. A titokban szervezett szombati sajtótájékoztatón bemutatták az ideiglenes miniszterelnököt is - jelentette Marosi Antal az MR1-Kossuth Rádiónak Bengáziból.
Az ideiglenes líbiai kormány Musztafa Abdul Dzsalilt bízta meg a líbiai ügyek képviseletével bel- és külföldön egyaránt. A poltikus egykor Kadhafi közvetlen munkatársi köréhez tartozott és az ország belbiztonságáért felelt. Kadhafival való kapcsolata azonban idővel megromlott, ezért megvonták tőle a bizalmat.


A sajtótájékoztatón bemutatták a hadsereg főparancsnokát is, Omar Haririt, aki 18 esztendőt töltött börtönben és 29 évet háziőrizetben.
Elhangzott továbbá, hogy a fegyveres felkelők mindent elkövetnek Líbia felszabadításának érdekében, de nem kérnek idegen katonai beavatkozást. Az ENSZ-től azonban azt várják, hogy a humanitárius katasztrófa elkerülése érdekében nyújtson segítséget, támogassa Líbiai légtérhasználatának korlátozását, hogy ne érkezhessenek légi úton az országba olyan zsoldosok, akik a líbiai kormányhoz hű reguláris hadsereg mellett harcolhatnak.


Jellemző a líbiai belpolitikai helyzetre, hogy az ideiglenes kormány miniszterelnöke egyetlen egy újságírói kérdésre sem volt hajlandó válaszolni, tehát nem derült ki, hogy milyen programot állítottak össze, akár belpolitikai, akár külpolitikai tekintetben.


Forrás: MR1-Kossuth Rádió/HÍR PORT24

2011-03-06

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite