2019. március 20., szerda - Klaudia
Keresés a tartalomban
ItthonNyilvántartásba veszik a szegényeket Magyarországon?

Nyilvántartásba veszik a szegényeket Magyarországon?


Szél Bernadett LMP-s politikus aggódik amiatt, hogy országos nyilvántartárst hoznak lére a segélyezettekről. Ezért írásbeli kérdéssel fordult Orbán Viktor miniszterelnökhöz az ügyben.

szegenytelep


Írásbeli kérdéssel fordul az LMP Orbán Viktor miniszterelnökhöz az átfogó szociális adatbázis létrehozásával kapcsolatban. Félő, hogy a leginkább rászoruló, segélyezett állampolgárok országos nyilvántartásba vételével a kormány a további szankcionáló és büntető intézkedéseket készíti elő. Talán pont a dédelgetett szociális kártya és segélyplafon megvalósítását kezdik meg?


A kormány létre kíván hozni egy országos nyilvántartást, amely a különböző rászorultságtól függő ellátások igénybevevőivel kapcsolatos adatokat tartalmazza. Az LMP áttanulmányozta a rendszer felállítását megalapozó jogszabálytervezetet. Ha nem ismernénk a Belügyminisztériumból vezérelt büntető szociálpolitika kiterjesztését, a kormány rászoruló személyekkel kapcsolatos hozzáállását, az anyag akkor is számos kérdést vetne fel.

Az országos nyilvántartás létrehozásának fő célja ugyanis a segélyekre való jogosultság ellenőrzése, miközben ezt a feladatot az önkormányzatok és járási hivatalok már most is elvégzik. Az ellenőrzési rendszer megduplázására egy ekkora adatbázist létrehozni egyértelműen pazarlás, a bürokrácia felduzzasztása.

Mi a valódi célja a segélyezettek országos nyilvántartásának, csak nem a legújabb szankcionáló, büntető intézkedéseket készítik elő? Mégis lesz szociális kártya, mégis lesz segélyplafon?

 

Forrás: MTI-OS/HÍR PORT24

 

2013-08-27

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite