2019. július 20., szombat - Illés
Keresés a tartalomban
Nógrád MegyeNyolcezer aláírást gyűjtöttek össze a szocialisták Salgótarjánban

Nyolcezer aláírást gyűjtöttek össze a szocialisták Salgótarjánban


Nyolcezer aláírást adtak le a helyi autóbusz-közlekedést szabályozó szerződés és az új parkolási rendelet visszavonásáért a salgótarjáni városházán a városi szocialisták pénteken.

Salgótarján


Az alírásgyűjtő ívek leadása előtt az MSZP városi elnöke sajtótájékoztatón azt mondta, hogy a két ügyet az önkormányzatnak napirendre kell tűznie. Dóra Ottó közölte: a helyi tömegközlekedést érintő, februártól érvényes közszolgálati szerződést azért akarják visszavonatni vagy módosíttatni, mert tarthatatlan helyzetet teremt, hogy közel egyharmadával csökkentették a buszok számát.


Salgótarjánban a tömegközlekedés támogatására felszabadítható néhány tízmillió forint, és a városvezetésnek azt kellene elérnie, hogy a szaktárca minden helyi forinthoz adjon még egyet - tette hozzá. A Salgótarjánban májustól életbe lépő új parkolási rendeletről Dóra Ottó elmondta: az önkormányzat, valószínűleg az aláírásgyűjtés hatására, csökkentette a tarifákat. Ehhez hozzátette: ennek eredményeként a rendszer csak a lakók bosszantására lesz alkalmas, hasznot nem hajt majd.


Az MSZP azt javasolja, hogy az önkormányzat törölje el a rendeletet, és keressen vevőt a parkolóórákra, "hogy legalább valami megtérüljön a beruházásból" - jelentette ki a politikus. Dóra Ottó közölte: 30 napjuk volt a lakosság öt százalékának megfelelő 2050 aláírás összegyűjtésére, de 20 nap alatt több mint 8 ezer ember írta alá íveiket.

 

Forrás: MTI/HÍR PORT24

2012-04-21

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite