2019. április 18., csütörtök - Andrea
Keresés a tartalomban
Nógrád MegyeNyolcmilliárd forint árvízvédelmi fejlesztésekre Észak-Magyarországon

Nyolcmilliárd forint árvízvédelmi fejlesztésekre Észak-Magyarországon


Az árvíz okozta károk helyreállítására, az árvízveszély csökkentésére több mint nyolcmilliárd forintot juttatott pályázóknak, önkormányzatoknak, intézményeknek a Norda Észak-Magyarországi Regionális Fejlesztési Ügynökség Közhasznú Nonprofit Kft. az Új Széchenyi terv keretéből, zömmel uniós forrásból - közölte kedden Kormány Krisztián, az ügynökség ügyvezetője egy miskolci sajtótájékoztatón.

Árvíz06.01.5

Az Észak-magyarországi régió három megyéjét - Borsod-Abaúj-Zemplén, Heves és Nógrád megyét - 2010 tavaszán soha nem látott árvíz sújtotta, főleg borsodi települések házai, intézményei, útjai kerültek víz alá, dőltek romba, rongálódtak meg - emlékeztetett Kormány Krisztián.

Elmondta: a három megye 610 településéből csaknem minden harmadikban védekeztek az árvíz ellen.

Az esetleges újabb árvízi katasztrófák elkerülése érdekében és a károk helyreállítására az Új Széchenyi Terv két konstrukciójában pályázhattak az árvízi veszélyhelyzettel érintett települések és a védekezésben érintett szervezetek a régióban.

A több mint 8 milliárd forintból 117 projektet támogattak, amelyek megvalósítása már megkezdődött, és számos olyan van, amelyet már be is fejeztek.

A "Helyi és térségi jelentőségű vízvédelmi rendszerek rekonstrukciója" című pályázaton 40, míg a "Településrekonstrukció az árvíz sújtotta településeken" című felhíváson 77 projektet támogatott az ügynökség.

Kormány Krisztián azt is elmondta: az ár- és belvízvédelmi fejlesztéseknek köszönhetően jelentősen javult, javul a régió településeinek biztonsága.

Forrás:MTI/HÍR PORT24

 

 

2012-12-11

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite