2019. augusztus 26., hétfő - Izsó
Keresés a tartalomban
ItthonNyolcnapos ülést tart az Országgyűlés

Nyolcnapos ülést tart az Országgyűlés

A szabad- és ünnepnapokat kivéve a jövő héttől nyolc napon keresztül folyamatosan ülésezik az Országgyűlés, amely több sarkalatos törvény tárgyalása mellett megkezdi a jövő évi költségvetés és az adótörvények vitáját.

orszaggyulesegy

Altorjai Anita, az Országgyűlés sajtófőnöke a házbizottság csütörtöki tanácskozását követően az MTI-nek nyilatkozva elmondta, hogy hétfőn napirend előtt Orbán Viktor miniszterelnök szólal fel és számol be az Európai Tanács vasárnapi, brüsszeli üléséről, ahol az euróválság lesz a fő téma. A parlamenti ülés megkezdése előtt Bodó Sándor fideszes képviselő mandátumigazolása is megtörténik, ő Arnóth Sándor megüresedett helyét foglalja el a kormánypárti padsorokban.

Kedden a képviselők hatórás időkeretben megkezdik az adótörvények tárgyalását, szerdán pedig 30 órás időkeretben a 2012-es költségvetés vitája veszi kezdetét. Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter expozéját követően felszólal Domokos László, az Állami Számvevőszék elnöke is. A költségvetés általános vitája csütörtökön és pénteken is folytatódik.

Az Országgyűlés - a Mindenszenteket követő szabad és ünnepnapok után - november 2-ától ülésezik újra és megkezdi a népszavazási kezdeményezésről szóló sarkalatos törvényjavaslat tárgyalását. November 3-án az igazságügyi szervezet átalakításával összefüggő, szintén sarkalatos törvényjavaslatok megvitatása veszi kezdetét, november 4-én pedig a jövő évi költségvetést megalapozó egyes törvények módosítását célzó javaslat lesz napirenden, amelynek expozéja egyébként a költségvetési törvényjavaslat expozéjával együtt hangzik el a Házban.


Forrás: MTI / HÍR PORT 24

 

2011-10-20

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite