2019. március 23., szombat - Beáta
Keresés a tartalomban
BulvárNyolcvanhat éve odaveszett hegymászók kerültek elő az olvadó gleccserből

Nyolcvanhat éve odaveszett hegymászók kerültek elő az olvadó gleccserből


Feltehetően egy 86 éve odaveszett négyfős hegymászócsoport földi maradványai kerültek a felszínre egy olvadó gleccserből Svájc délnyugati részén, Valais (Wallis) kantonban - közölte kedden a helyi rendőrség szóvivője, Max Rieder.

glecserek

Képünk illusztráció!


A szóvivő tájékoztatása szerint két brit turista még a múlt héten bukkant az emberi maradványokra a Lötschen-völgyi Alpokban, az Aletsch-gleccseren egy 50 négyzetméteres területen, félúton az úgynevezett Konkordiaplatz és a Märjelen-tó között. Az emberi csontokon kívül találtak ruhamaradványokat, egy távcsövet, egy zsebórát, egy pipát, hócipőket, hegymászóbotokat, valamint egy fekete bőrből készült erszényt, benne kilenc frankkal. A legfrissebb érme 1921-es keltezésű.


A hatóságok feltételezése szerint arról a három környékbeli fiatal testvérről és kísérőjükről - Max Riederről - van szó, akiknek 1926. március 4-én veszett nyoma a hegyekben. A férfiak eltűnéséről annak idején úgy beszéltek, mint az addigi legsúlyosabb hegyi balesetről - olvasható a Tages-Anzeiger című svájci lap internetes oldalán.


A tetemek azonosítása folyamatban van. Noha a négy fiatal férfi nem hagyott hátra gyermeket, testvéreik leszármazottaitól nyerhető DNS-minta az azonosításhoz - írta a lap. Az áldozatok egyikének közeli rokona maga a rendőrségi szóvivő is.

 

Forrás: MTI/HÍR PORT24

2012-07-03

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite