2019. május 25., szombat - Orbán
Keresés a tartalomban
Nógrád MegyeNyomozás Dóra megbízásai miatt: 60 ezer naponta

Nyomozás Dóra megbízásai miatt - 60 ezer naponta

Nyomozást rendelt el az ügyészség Dóra Ottó salgótarjáni MSZP elnök, illetve salgótarjáni frakcióvezető korábbi megbízásaival kapcsolatban. A Fidesz-KDNP szükségesnek tartja tájékoztatni Salgótarján lakosságát erről a kínos ügyről - mondta hírportálunknak Fenyvesi Gábor a város alpolgármestere.

Dóra Ottó

Még az előző ciklusban több alkalommal a közgyűlési viták hevében felmerült Dóra Ottó pozícióhalmozása, valamint gyanús tanácsadói szerződése a Miniszterelnöki Hivatalnál. Mint arról korábban többször is nyilatkoztunk Dóra Ottó az előző ciklusban az Ipoly Erdő Zrt. igazgatósági tagja, az Észak-magyarországi Regionális Fejlesztési Tanács MEH delegáltja, társelnöke, a HM Arzenál Zrt. igazgatósági elnöke és emellett a Miniszterelnöki Hivatal tanácsadója volt.

A feljelentés alapján Dóra Ottó 2006-tól 2010-ig az állami Ipoly Erdő Zrt. igazgatósági tagjaként, illetve az ugyancsak állami Észak-magyarországi Regionális Fejlesztési Tanács MEH-delegáltjaként, majd 2008 októberétől a tanács társelnökeként is dolgozott. E tevékenységeivel kapcsolatban a megbízási szerződés szerinti tanácsadás részeként szakértői napokat számolt el a MEH felé, a teljesítések „aggálytalan igazolása" pedig a hivatal részéről megtörtént. A feljelentés szerint ez a kifizetés jogszerűtlen volt. A szerződések kezdeményezője, kötelezettségvállalója és a teljesítést igazoló személy a Szilvásy György vezette MEH akkori kabinetfőnöke volt. Dóra Ottóval 2007. július 25-én 2007. július 16-tól december 31-ig eseti tanácsadásra is szerződést kötöttek, ezért 2 millió 275 ezer forintot fizettek ki neki. A feljelentés szerint 2008. március 31-én - visszamenőlegesen, január 1-jei hatállyal - az év végéig észak-magyarországi területfejlesztési kérdésekben kellett eseti tanácsadást nyújtania, legfeljebb hetven szakértői nap keretében, naponként 60 ezer, összesen 4 millió 200 ezer forintért. Ezt a szerződést 2008. december 19-én 2009. május 31-ig meghosszabbították, s hetvenről kilencvenkilenc napra emelték fel a szakértői napok számát. A teljes időszak díját 5 millió 940 ezer forintban határozták meg. 2009. április 16-án ismét módosítottak: 105-re emelték a szakértői napok számát, és megállapodtak, hogy 2009. március 1. után szakértői naponként 57 ezer 500 forint lesz Dóra díja. Így a módosított szerződés szerint a „szakértő" immár 6 millió 242 ezer forint megbízási díjra volt jogosult. A MEH elfogadta a különböző protokollmegjelenések, tárgyalások, illetve külföldi (brüsszeli, firenzei) megbeszélések elszámolását is.

Jelentős hátrányt okozó hűtlen kezelés gyanúja miatt az ügyészség elrendelte a nyomozást, amelyet az V. kerületi rendőrkapitányság folytat le.

A Salgótarján számára rendkívül kínos ügy kapcsán a helyi MSZP alapszervezetnek le kell vonnia a megfelelő konzekvenciákat - mondta a Nógrád24.hu-nak Fenyvesi Gábor Salgótarján alpolgármestere.

 

HÍR PORT24

 

2011-08-30

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite