2019. március 24., - Emőke
Keresés a tartalomban
NagyvilágObama: az európai gondok miatt ellenszélben

Obama: az európai gondok miatt ellenszélben


Barack ObamaAz amerikai elnök szerint az egyesült Államok gazdasága erősödik, az európai gondok miatt azonban ellenszélben van.


Az amerikai gazdaság alapvetően erősödik, de az európai gazdasági gondok miatt úgymond ellenszélbe került, ezért erőteljesebb serkentő lépésekre van szükség a munkanélküliség csökkentésére - mondta kedden Washingtonban Barack Obama amerikai elnök, miután tanácskozott a központi bank, a Fed elnökével.


Obama kijelentette, hogy az amerikai gazdaság több ágazatában is javulás tapasztalható, de a külföldi gazdasági problémáknak kedvezőtlen hatásuk van. "Az európai gondok miatt nehézségeink vannak, némi nyugtalanság és idegesség érezhető a piacokon, valamint a vállalatok és befektetők körében" - fogalmazott.


Ben Bernanke Fed-elnök is megerősítette, hogy az amerikai gazdaság teljesítményét értékelve figyelembe kell venni a nemzetközi fejleményeket. "Az, ami a feltörekvő piacokon zajlik a világon, Európában, hatással van ránk itt az Egyesült Államokban" - mondta.


Obama - miután gazdasági kabinetjével tárgyalt az amerikai gazdaság fejlődési távlatairól - kifejezte meggyőződését, hogy a kongresszus elfogadja a pénzügyi reformcsomagot, amely szerinte biztonságot fog teremteni a pénzügyi piacokon és segít majd a fogyasztóknak.


Az amerikai elnökre egyre nagyobb nyomás nehezedik a magas, csaknem 10 százalékos munkanélküliség csökkentése érdekében, különösen a novemberi törvényhozási választások közeledtével.

 

 

Forrás: MTI/HÍR PORT24

 

2010-06-30

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite