2019. július 24., szerda - Kinga, Kincső
Keresés a tartalomban
ItthonTöbbmilliárdos támogatás a koraszülött-ellátás fejlesztésére

Többmilliárdos támogatás a koraszülött-ellátás fejlesztésére


Mintegy 3,8 milliárd forint támogatást ítéltek meg egy uniós pályázat keretében húsz egészségügyi intézmény koraszülött-ellátáshoz szükséges eszközparkjának a fejlesztésére - közölte az egészségügyi államtitkárság.

 

baba01


Az intézmények hat vidéki régióban pályázhattak a koraszülöttek ellátásához szükséges informatikai és orvostechnikai eszközök fejlesztésére. Az elnyert összeget így elsődlegesen korszerű lélegeztetőkészülékek, inkubátorok, multifunkciós betegőrző monitorok, úgynevezett perinatális diagnosztikai készülékek beszerzésére, valamint az ezek üzemeltetéséhez szükséges informatikai fejlesztésekre fordíthatják.

Mint írták, az uniós forrásból a koraszülöttek ellátásával foglalkozó tizennégy, a legmagasabb szintű intenzív ellátást nyújtó centrum és hat alacsonyabb progresszivitási szintet képviselő intenzív újszülöttosztály részesül. A jövő év második felére így megújulhat a többi között az orvosegyetemek - Pécs, Szeged és Debrecen -, valamint több nagyobb város koraszülött-ellátásával foglalkozó intézmények eszközparkja.

"A pályázat eredményeként a koraszülött-ellátásban rendelkezésre álló eszközpark átlagos életkora az európai uniós normáknak megfelelően a jelenlegi 10 évről 5 év alá csökkenhet" - írta az államtitkárság.
A közlemény szerint a koraszülöttek ellátásával foglalkozó, legmagasabb szintű centrumok szeptember végéig a közép-magyarországi régióban is további 1,1 milliárd forint keretösszeg erejéig pályázhatnak az orvosi eszközpark megújítására és a kapcsolódó informatikai rendszer fejlesztésére.


Forrás: MTI/ HÍR PORT 24

 

 

2011-08-12

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite