2019. május 26., - Fülöp
Keresés a tartalomban
ItthonÓceánjáró balesete - Hazahozták a magyar áldozat holttestét

Óceánjáró balesete - Hazahozták a magyar áldozat holttestét


Hazahozták az olasz óceánjáró balesetében meghalt Fehér Sándor holttestét; a koporsót szállító, Milánóból érkezett menetrend szerinti Malév-járat szerdán, háromnegyed 12-kor landolt a budapesti Liszt Ferenc nemzetközi repülőtéren.


oceanjaro_aldozat


A hajószerencsétlenségben elhunyt hegedűművész fekete lepellel letakart koporsóját a repülőgépről egy targonca segítségével emelték le, majd egy csomagszállító trélerre tették - jelentette az MTI tudósítója a helyszínről. A 38 éves férfi holttestét családtagok nem várták a repülőtéren, mert mint azt az MTI-nek szerda délelőtt elmondták, úgysem engedték volna a koporsó közelébe őket. A hajóbaleset magyar áldozatát így a családtagok majd délután, a kispesti temetőben fogadják. A hozzátartozók tájékoztatása alapján a Liszt Ferenc repülőtérről a Budapesti Temetkezési Intézet halottszállító autója viszi majd a temető ravatalozójába Fehér Sándor holttestét, és majd ezt követően kaphatja meg édesanyja mint legközelebbi hozzátartozója az elhunyt halotti bizonyítványát.


Fehér Sándorné az MTI-nek elmondta, Olaszországban ő azonosította fia holttestét, és egy nagy sebet látott a fején, így egyelőre nem tudja, koponyatörés, vagy fulladás okozta-e fia halálát. Az édesanya közölte azt is: fiától február 1-jén, 14 óra 15 perckor, a kispesti temetőben vesznek végső búcsút. A 38 éves elismert cigányzenészt a közelmúltban elhunyt édesapja mellett helyezik örök nyugalomra.


A főként klasszikus zenét játszó Fehér Sándor hegedűművész 1973. március 31-én született Budapesten. A neves zenészdinasztiából származó Sándor öt éves kora óta hegedült, és a tudását kezdetben édesapjától sajátította el. A középiskolát a Szent István Gimnáziumban végezte, diplomáját pedig a Liszt Ferenc Zeneművészeti Főiskolán szerezte meg, de tanult a bécsi konzervatóriumban is.


Édesanyja elmondása szerint szeptembertől az Amerikai Egyesült Államokban tanult volna, hogy mesterfokozatot szerezzen, majd doktori képzésben vegyen részt, de tervei között szerepelt, hogy ősztől egy iskolát alapít tehetséges gyermekeknek, illetve a magyar zenei ABC módszertanát meghonosítva oktasson kisdiákokat az Egyesült Államokban. Ennek érdekében fel akart hagyni a hajókon való zenéléssel, ez lett volna az utolsó, ilyen jellegű vállalása - tette hozzá.


Fehér Sándor azután vesztette életét, amikor a Costa Concordia olasz óceánjáró hajó, amelyen zenészként dolgozott, január 13-án éjjel a toszkán partok közelében fekvő Giglio szigeténél sziklának ütközött, majd az oldalára fordult. Szemtanúk elmondása szerint segédkezett a megfeneklett hajón utazó gyermekek evakuálásában, majd visszament kabinjába hegedűjéért, de többé nem került elő. Holttestét napokkal később találták meg a már vízzel elárasztott hajótestben.


A tragédia éjszakáján a luxushajó fedélzetén 4229-en tartózkodtak, közülük 3209 turista a világ 62 országából, többségükben olaszok, franciák és németek. A hajón 1023 fős személyzet tartózkodott, köztük 12 magyar. Kedden újabb holttestet találtak az olasz hatóságok, ezzel 16-ra emelkedett a baleset áldozatainak száma, 22 embert pedig eltűntként tartanak nyilván. Fehér Sándor hegedűművész a katasztrófa egyetlen magyar áldozata.

 

Forrás: MTI/HÍR PORT24
Fotó: Kovács Tamás - MTI

 

 

2012-01-25

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite