2019. június 16., - Jusztin
Keresés a tartalomban
NagyvilágÓceánjáró balesete: Helyszínre érkeztek az eltűnt magyar hegedűművész rokonai

Óceánjáró balesete: Helyszínre érkeztek az eltűnt magyar hegedűművész rokonai


Az eltűnt személyek listáján szereplő magyar hegedűművész rokonait ma délelőtt fogadták a toszkán Santo Stefano kikötőjében az olasz polgári védelem emberei.

Costa Concordia óceánjáró hajó


A hozzátartozójákat kereső család tagjait a római magyar konzul kísérte el. A grossetói polgári védelem fogja segíteni a rokonokat, illetve az olasz hatóságok további adatokat kérnek a Costa Concordián hegedűművészként dolgozó férfiről. A hajón dolgozó magyar túlélőknek a magyar sajtóban közölt beszámolói szerint a hegedűművészt utoljára mentőmellényben látták, miközben menekülő utasoknak segített. Az eltűntek hivatalos listáján továbbra is 28 ember szerepel, de a pontos szám nem ismert, mivel a hajónak nem volt naprakész utaslistája.

Ez magyarázza, hogy az olasz listán csak egy magyar eltűntet tartanak számon, miközben hozzátartózói egy másik magyar nő eltűnését is jelezték, akiről nem érkezett hír a péntek esti tragédia bekövetkezése óta. A hajón talált halottak száma jelenleg tizenegy, a kedden tizenkét méteres mélységben talált öt holttest azonosítása még nem zárult le. Az olasz hatóságok hangsúlyozták, hogy a hajót teljesen átkutatják és egy áldozatot sem hagynak a hajóroncsban. A hajótest átvizsgálása egész éjszaka szünet nélkül haladt, azonban ma délelőtt megszakadt a Costa Concordia hirtelen süllyedése miatt.

Ez leállította a hajótartályokban levő 2400 tonna üzemanyag eltávolítását is. Attól tartanak, hogy az egyre rosszabb időjárási viszonyok tovább nehezítik a hajó átkutatását. Ma este kezdi meg Földközi-tengeri körútját a Costa Crociere másik óceánjárója, a Costa Serena, mely a péntek este zátonyra futott hajó eredeti útvonalát követi. Tóth József, a Külügyminisztérium sajtó főosztályának vezetője úgy tájékoztatta az MTI-t, hogy a hatóságoktól nem kaptak további információt.

 

Forrás: MTI/HÍR PORT24

2012-01-18

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite