2020. július 2., csütörtök - Ottó
Keresés a tartalomban
ItthonÓceánjáró balesete - Nyomoznak a magyar csalók ügyében

Óceánjáró balesete - Nyomoznak a magyar csalók ügyében


A Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) csalás kísérlete miatt indított nyomozást ismeretlen tettes ellen a Costa Concordia luxushajó olaszországi katasztrófája kapcsán - közölte szerdán a BRFK az MTI megkeresésére.

Óceánjáró balesete


A Daily Mail című brit lap internetes oldala kedd éjszaka számolt be arról, hogy a magyar rendőrség letartóztatott egy háromtagú csoportot, amely hasznot akart húzni a Costa Concordia luxushajó tragédiájából. A rendőröket az eltűntnek mondott személyek képviseletével megbízott ügyvéd értesítette.A rendőrség az MTI kérdéseire küldött közleményében azt írta, hogy a X. kerületi rendőrkapitányság csalás kísérlete bűncselekményének elkövetése miatt indított nyomozást ismeretlen tettes ellen, a BRFK gazdaságvédelmi főosztály szakirányító tevékenysége mellett. Jelenleg tanúkihallgatások zajlanak, illetve adatok beszerzése, értékelése, elemzése folyik - olvasható a BRFK szerdai közleményében.


Az óceánjáró balesetében eltűnt nő anyjaként tett bejelentést a Külügyminisztériumnál egy nő, holott az eltűnt édesanyja évekkel ezelőtt meghalt. A külügyi tárca hétfői közlése szerint az olaszországi hajószerencsétlenség után a Külügyminisztérium és a római nagykövetség konzuli hivatala több hozzátartozói bejelentést kapott azokról a magyar állampolgárokról, akik a hajó személyzetének tagjaként vagy utasokként tartózkodtak a zátonyra futott Costa Concordián. A hajón tartózkodó magyarok sorsa egy kivétellel tisztázódott - tették hozzá.


Tóth József, a tárca sajtófőosztályának vezetője az MTI-nek hétfőn elmondta: a balesetben eltűnt magyar nő állítólagos édesanyja korábban bejelentést tett a Külügyminisztériumnál. A bejelentés hátterét, megalapozottságát a tárca a magyar hatóságok segítségével megvizsgálta, miután a bejelentést tevő nő többször kitért, amikor adategyeztetésre hívták be a konzuli főosztályra. Kiderült, hogy a bejelentés megalapozatlan, a balesetben eltűnt nő édesanyja ugyanis három éve elhunyt - közölte.
A Costa Concordia nevű olasz óceánjáró luxushajón 4229-en tartózkodtak, közülük 3209 turista a világ 62 országából, többségükben olaszok, franciák és németek. A hajó csaknem két héttel ezelőtt a toszkán partok közelében fekvő Giglio szigetnél beleütközött egy a tengerfenékből kiálló sziklába, és léket kapott, majd az oldalára dőlt. A mentőalakulatok eddig 15 holttestet találtak. Az áldozatok között van a 38 éves Fehér Sándor, aki zenészként dolgozott az óceánjárón.

 

Forrás: MTI/HÍR PORT24

 

 

2012-01-25

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite