2019. április 19., péntek - Emma
Keresés a tartalomban
ItthonOGY - A szabadságos hónapok bérezésén igazít a parlament

OGY - A szabadságos hónapok bérezésén igazít a parlament


Az Országgyűlés mai ülésén eltörölheti azt az év elején hozott szabályozást, amely bizonyos hónapokban keresetcsökkenést okozott a szabadságon lévő munkavállalóknak.

parlament001

Képünk illusztráció!


A Ház ülése reggel 9 óra 30 perckor, napirend előtti felszólalásokkal kezdődik, ezt követően az Országgyűlés határozathozatalokkal folytatja munkáját.


Ennek során elsőként nemzetközi egyezményeket, illetve módosításaikat hirdethet ki. A parlament rábólinthat például a nemzetközi vasúti fuvarozási egyezmény legutóbbi, vilniusi változtatására, továbbá jóváhagyhatja a veszélyes áruk nemzetközi közúti és vízi szállításáról szóló európai megállapodások új mellékleteit. Dönteniük kell emellett az európai uniós tagállamok, valamint a Fülöp-szigeteki Köztársaság és a Vietnami Szocialista Köztársaság közötti partnerségi és együttműködési keretmegállapodás kihirdetéséről is.


A képviselők - az előzetes napirend alapján - egyetlen zárószavazást tartanak. Ebben a távolléti díj számításán javíthatnak egy év elején hozott módosítást felülírva, amely több hónapban is a szokásosnál kisebb munkabért eredményezett a szabadságon lévő munkavállalóknak azáltal, hogy a távolléti díj számítását a hónap, illetve a szabadság hosszától tette függővé.


A fennmaradó határozathozatalok során már benyújtott, az általános vitán átesett törvényjavaslatokon változtathat az Országgyűlés. Szavazás várható például a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletét (PSZÁF) a Magyar Nemzeti Bank (MNB) alá vonó kormányzati előterjesztéshez, valamint az alaptörvény negyedik módosításával összefüggő változtatásokhoz benyújtott módosító javaslatokról. A képviselők emellett a szippantott szennyvíz díjának 10 százalékos csökkentéséről rendelkező kormányzati indítványt is átírhatják.


A szavazásokat követően két korábban tárgyalni kezdett javaslat, köztük a szociális temetkezés intézményének bevezetését javasló indítvány részletes vitája várható.


Az Országgyűlés honlapján elérhető ülésterv alapján a Ház a jövő hét hétfőn és pénteken ül össze utoljára a nyári szünet előtt.

Forrás:MTI/HIR PORT24

 

2013-06-14

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite