2019. július 18., csütörtök - Frigyes
Keresés a tartalomban
ItthonOKF: több pirotechnikai eszköz okozott tüzet szilveszterkor

OKF: több pirotechnikai eszköz okozott tüzet szilveszterkor


Országszerte több pirotechnikai eszköz miatt keletkezett tűzhöz is riasztották a tűzoltókat szilveszterkor - közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szerda reggel az MTI-vel.

tuzijatek


Közleményük szerint a figyelmeztetések ellenére - mint minden szilveszterkor - az elmúlt órákban is több tűzesetet okozott a pirotechnikai eszközök nem megfelelő használata, de mint kiemelték: szerencsére senki nem sérült meg. Budapesten a XVIII. kerületben egy nem üzemszerűen működtetett tűzijáték doboza gyulladt meg. Az egység kiérkezése előtt az összes pirotechnikai termék megsemmisült, így a tűzoltók a még égő, izzó részeket oltották el.


Pest megyében kedden késő este Érden egy családi házas övezetben öt darab öt méter magas tuja és egy kerti tároló ponyvája égett le tűzijáték miatt. A tulajdonos az érdi tűzoltók kiérkezése előtt a rendőrség segítségével eloltotta a tüzet. Nem sokkal éjfél előtt pedig Gödön egy épület mellett tárolt dobozok és fadarabok kaptak lángra feltehetően tűzijáték miatt.


Baranya megyében Pécsett két tűzeset is történt. Kedd este egy társasház második emeleti lakásának erkélyén keletkezett tűz pirotechnikai eszközök miatt. A klímaberendezés és egyéb tárgyak kaptak lángra. A beavatkozó egység kihúzós létrával tudta megközelíteni, majd eloltani a tüzet. Az ingatlanban senki nem tartózkodott, a tűz a lakás belső terét nem érintette, és máshová sem terjedt át.


Majd szerda hajnalban ismét erkélytűzhöz riasztották a pécsi hivatásos tűzoltókat. Egy tízemeletes épület első emeleti lakásának erkélyén a berendezési tárgyak, szekrény és dobozok égtek, emellett a nyílászárók és az erkélyajtó is károsodott a tűzben. Mivel nem nyitottak ajtót, az egység "csak károkozással" tudott bejutni a lakásba, ahová a tűz szerencsére nem terjedt át. A környéken felszerelt térfigyelő kamerák felvételei alapján a rendőrség megállapította, hogy a ház előtti téren a tűz keletkezését megelőzően ismeretlenek tűzijátékot tartottak, vagyis a tűz pirotechnikai eszközök használatára vezethető vissza.


Zalaegerszegen egy lakóház előtti tuja gyulladt ki egy tűzijátéktól kedd este. Ugyancsak feltehetően tűzijáték miatt égett le Szegeden egy lakóépület elé ültetett tujasor is. A Fejér megyei Enyingen egy élelmiszer áruház parkolójában lévő szelektív hulladékgyűjtő gyulladt ki még kedden délután, szintén pirotechnikai eszközök miatt. Veszprém megyében Várpalotán szerdán kora hajnalban pirotechnikai eszközök okozta tűzben égett le egy papírtároló és a benne lévő papír - olvasható az OKF közleményében.

 

Forrás: MTI/HÍR PORT24

 

2014-01-01

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite