2019. március 20., szerda - Klaudia
Keresés a tartalomban
ItthonOktatás: az MSZP Réthelyi válaszait várja

Oktatás: az MSZP Réthelyi válaszait várja


Az alapvetően elrontott gazdaságpolitika áldozatává válik az oktatás rendszere is - szögezte le Kunhalmi Ágnes, az MSZP elnökségi tagja az oktatási államtitkárság épülete előtt tartott vasárnapi sajtótájékoztatóján, annak apropóján, hogy délután tartják a második nemzeti tanévnyitót.

Kunhalmi Ágnes


A politikus szerint ma a vita nem a jobb oktatásról szól, hanem arról, „hogyan lehet a rendszerből úgy kiszivattyúzni pénzt, hogy az ne nagyon látszódjon".


Kunhalmi Ágnes felszólította Réthelyi Miklós nemzeti erőforrás minisztert: még a délután folyamán magyarázza meg a magyar lakosságnak, mit jelent az a Hír Tv-ben pénteken tett kijelentése, miszerint nem lesz ingyen oktatás és egészségügy. Kivel és mit akar megfizettetni a közoktatásban, és hogyan viszonyul ez a népszavazáshoz - vetette fel a kérdést a szocialista politikus.


Kunhalmi Ágnes úgy vélte: béremelés és oktatási színvonaljavítás, a pedagógusok nagyobb megbecsülése helyett lesz 32 órás kötelezően az iskolában töltött idő, bújtatott óraszámemelés, és fizetéscsökkentés, mert a túlórapénzt, a szakkör- és a helyettesítési pénzt el fogják vonni. A politikus szerint az óraszám-emeléssel tömegeivel fogják az utcára tenni a pedagógusokat, a szakképzési rendszert pedig "padlóra fogják küldeni" a források 20 százalékának elvonásával.


Úgy zártak be az elmúlt egy évben iskolákat tömkelegével, hogy se önkormányzati se közoktatási és semmilyen finanszírozási koncepciót nem tudtak még lerakni az asztalra - fogalmazott az MSZP elnökségi tagja.

 

Forrás: MTI/HÍR PORT24

 

 

2011-08-28

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite