2019. június 17., hétfő - Laura
Keresés a tartalomban
ItthonOktatási államtitkárság: havonta számolják el a pedagógusok túlóráját

Oktatási államtitkárság: havonta számolják el a pedagógusok túlóráját

Módosul a pedagógusok túlóra-elszámolása, az eddigi két hónap helyett a jövőben havonta kaphatják meg az időkereten felüli többlettanításért járó óradíjat - közölte az oktatási államtitkárság csütörtökön, utalva a közelmúltban elfogadott törvénymódosításra. A változtatások eredményeként csökkennek az adminisztrációs terhek is.

 

tanar

Az Országgyűlés 307 igen szavazattal, 42 nem ellenében, tartózkodás nélkül fogadta el hétfőn Michl József (KDNP), Sági István és Kucsák László (Fidesz) képviselők önálló indítványát. A közoktatási törvény módosításáról szóló javaslat az oktatásért felelős államtitkárság egyetértésével és támogatásával született meg - írták.

Az államtitkárság közleményében felidézte, hogy az MSZP-kormány 2006-ban vezette be a pedagógus-többletmunka elszámolásának kéthavi időkeretét, ez jogszabályban rögzítette, hogy a munkaidőn belül végzett tanításért csak az időkereten felül teljesített többlettanításért kaphatnak óradíjat a tanárok. Mindez plusz adminisztrációs feladatokat is jelentett több tízezer pedagógusnak, hiszen a legtöbb közoktatási intézményben önálló táblázatban kellett tételesen elszámolni havonta az amúgy is nyilvántartott tanórákkal.

Ez a fölösleges adminisztrációs terheken túl azzal járt, hogy a túlmunkáért járó bért csak két- vagy ennél is több havi várakozás után kapták meg a tanárok és a tanítók.

Az új módosítás révén megszűnnek a pedagógustársadalom által méltán sérelmezett szabályozások: csökkennek az adminisztrációs terhek, és hamarabb juthatnak hozzá a túlmunkáért jogosan járó bérükhöz.

 

 

Forrás : MTI / HÍR PORT 24

 

2011-06-23

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite