2019. március 21., csütörtök - Klaudia
Keresés a tartalomban
ItthonOktóber 23. - A Műegyetem rakparton demonstrálnak baloldali ellenzéki pártok

Október 23. - A Műegyetem rakparton demonstrálnak baloldali ellenzéki pártok


A Műegyetem rakparton tart közös demonstrációt október 23-án délután a baloldali ellenzéki pártok többsége.

okt.23.


Juhász Péter, az Együtt-PM társelnöke az erről szóló keddi egyeztetés után újságíróknak elmondta: abban állapodtak meg, hogy a pártok (az MSZP, az Együtt-PM, a Demokratikus Koalíció, a Magyar Szociáldemokraták Pártja, a Liberálisok, a Szabad Emberek Magyarországért - Liberális Párt és a Modern Magyarország Mozgalom) képviselői azonos időtartamban szólalhatnak fel. A szónokok listáját még nem véglegesítették, ahogyan további technikai egyeztetések is várhatók.


A rendezvény címe: A szabadság összeköt 1956 - 2013 lesz. Juhász Péter azt mondta, mindenkit várnak, aki elkötelezett az Orbán-kormány leváltása mellett.


A meghívott szervezetek közül az LMP - Juhász Péter tájékoztatása szerint - szerdán dönt, a Negyedik Köztársaság Párt (4K!) pedig nem vesz részt a demonstráción.


A 4K! távolmaradásával kapcsolatban azt mondta: vezetőinek egy részével közösen szervezték a korábbi Milla-demonstrációkat, azóta azonban különböző pártokban politizálnak, az október 23-ai rendezvényt pedig pártok és nem civilek szervezik.


Kérdésre elmondta, a Szolidaritás szobordöntő akciójának házigazdája, Dopeman fellépése nem került szóba, és nem is tartja valószínűnek a szerepeltetését.


Arra a kérdésre, mi indokolta, hogy az MSZP és a közvélemény-kutatásokban nem mért kis pártok vezetői ugyanolyan hosszan szólhatnak, Juhász Péter azt mondta: a nagyvonalúság, és épp a szocialisták vetették fel ezt a lehetőséget, hogy ebből ne legyen vita.

Forrás:MTI/HÍR PORT24

 

 

2013-10-08

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite