2019. július 23., kedd - Lenke
Keresés a tartalomban
ItthonOktóberig meghosszabbították Budaházy előzetes letartóztatását

Októberig meghosszabbították Budaházy előzetes letartóztatását


Budaházy GyörgyKét hónappal, október 19-ig meghosszabbította Budaházy György előzetes letartóztatását a Fővárosi Bíróság.

Az előzetes letartóztatást meghosszabbító döntés indoklása szerint a Budaházy György terhére rótt, bűnszervezet vezetőjeként elkövetett bűncselekmények egy része önmagában is kiemelkedően súlyos büntetési tétellel fenyegetett. A várható büntetés nagyságának jelentős volta megalapozza a szökés, elrejtőzés veszélyét, így feltehető, hogy az eljárási cselekményeknél való jelenléte csak a legszigorúbb kényszerintézkedés fenntartásával biztosítható - áll az MTI-hez eljuttatott közleményben.
Budaházy Györgyöt, akit 2009. június 17-én fogtak el, azzal gyanúsítják, hogy 2007 elején egy több személyből álló, Hunnia Mozgalomnak nevezett csoportot hozott létre és vezetett azért, hogy országgyűlési képviselők elleni támadásokkal - őket megfélemlítve befolyásolják a parlamenti döntéseket.
A Központi Nyomozó Főügyészség Budaházy Györgyöt mindezek alapján terrorcselekménnyel, robbanóanyaggal visszaéléssel, emberölés előkészületével és aljas indokból elkövetett súlyos testi sértéssel gyanúsítja. A nyomozóhatóság szerint Budaházy György a cselekményeket bűnszervezetben, annak vezetőjeként követte el.
Budaházy György előzetes letartóztatását 2009. június 19-én rendelte el a Pesti Központi Kerületi Bíróság.


Forrás:MTI/HÍR PORT24

2010-08-10

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite