2019. május 20., hétfő - Bernát, Felícia
Keresés a tartalomban
NagyvilágOlajkatasztrófa: elúszóban Obama népszerűsége

Olajkatasztrófa: elúszóban Obama népszerűsége


Már csak a válaszadók közel 53 százaléka tartja megbízható és hatékony vezetőnek Barack Obamát, ami 7 százalékpontos visszaesést jelent januárhoz képest - derül ki egy, a CNN ismertette felmérésből.

Barack Obama


A Mexikói-öbölben történt mélytengeri olajszivárgás óta kevesebb amerikai választópolgár tartja Barack Obama elnököt hatékony vezetőnek - derült ki egy közvélemény-kutatásból.


Obama hivatali elődje, George Bush népszerűsége hasonlóan csökkent a Katrina hurrikán 2005-ös pusztítása után.


Az Opinion Research Corporation cégnek a CNN hírtelevízió megbízásából készített, helyi idő szerint csütörtökön ismertetett felmérése szerint Obamát a válaszadók közel 53 százaléka tartja megbízható és hatékony vezetőnek. Ez az arány hét százalékponttal rosszabb a januárinál.


A cég megjegyezte: az olajkatasztrófa megmutatta, hogy Obama tevékenységének a megítélése az olajszennyezés után ugyanúgy alakult, ahogyan Bush elnöké a Katrina hurrikán után.


Bush támogatottsága akkor 10 százalékponttal, 52 százalékra esett vissza.


Obama válságkezelő képességeinek megítélését szintén rontotta az olajszennyeződés: a megkérdezettek 53 százaléka tartottak képesnek ilyen válság kezelésére, jóllehet tavaly még a válaszadók 64 százaléka nyilatkozott így.


Az amerikai elnök általános megítélése lényegében nem változott, a megkérdezettek 50 százaléka támogatta, a januári 51 százalék után.


Ezzel szemben George Bush általános megítélése hat százalékponttal romlott 2005 szeptembere és októbere között, 54 százalékpontról 39 százalékpontra süllyedt.


A telefonos felmérés szerdán készült, egy nappal azután, hogy Obama a Fehér Ház ovális irodájában mondott tévébeszédében megígérte, hogy mindent megtesz a bajba jutottak megsegítésére.

 

Forrás: MTI/HÍR PORT24

 

2010-06-18

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite