2019. március 24., - Emőke
Keresés a tartalomban
ItthonOligarchákkal és földbérletekkel kapcsolatos bejelentéseket vár a DK

"Oligarchákkal" és földbérletekkel kapcsolatos bejelentéseket vár a DK


A Demokratikus Koalíció (DK) arra kéri az embereket, segítsenek összegyűjteni azokat az országosan még nem ismert, helyi ügyeket, amelyek "oligarchákkal" és kifogásolható földbérletpályázatokkal kapcsolatosak - mondta Vadai Ágnes, a párt elnökségi tagja kedden sajtótájékoztató, jelezve, hogy a birtokába jutó információkat a DK nyilvánosságra hozza.

Vadai Ágnes001

A független országgyűlési képviselő a nyolcvanas években sugárzott olasz televíziós sorozat, a Polip rendőrfelügyelőjére utalva azt mondta: Magyarországnak nagy szüksége lenne egy Corrado Cattanira, miután lassan nincs olyan terület, gazdasági ágazat, ahol Simicska Lajos és Nyerges Zsolt valamely vállalkozása ne lenne jelen.

Vadai Ágnes megemlítette, hogy a korábbi APEH-elnök tulajdonolta Közgép Zrt. sorozatosan nyeri el az állami megbízásokat, a Mahir Magyar Hirdető Zrt. pedig - amelynek Simicska Lajos a vezérigazgatója - a hirdetési piac meghatározó szereplője. Kitért arra, hogy az elmúlt két évben ugyancsak számos állami megrendelést kapott az a Civil Biztonsági Szolgálat Zrt., amelynek korábban Pintér Sándor belügyminiszter volt a tulajdonosa.

Bírálta a földbérletpályázatok rendszerét is, mondván, hogy nyert már állami földet műkörmös és futballakadémia-vezető is, ami Vadai Ágnes szerint azt támasztja alá, hogy a bírálatkor az egyetlen szempont, hogy a pályázónak jó fideszes kapcsolatai legyenek.

Az MTI kérdésére arról is beszélt, hogy a DK semmilyen - így technikai - együttműködésre sem hajlandó a szélsőjobboldallal, képviselői ezért nem írták alá azt a jobbikos kezdeményezést, amely parlamenti vizsgálóbizottsággal tárná fel "a Fidesz-kormány mögött álló cégbirodalom" állami megrendeléseinek jogszerűségét. Hozzátette: valószínűnek tartja, hogy a kormányoldal megpróbálja majd megakadályozni a testület létrehozását, ezért is úgy gondolják, hogy az "oligarchaügyeket" nyilvánosságra kell hozni, erre irányul most ismertetett kezdeményezésük.

Vadai Ágnes a pártja által több mint egy hete követett gyakorlattal egyezően most sem válaszolt a Hír Tv riporterének - a Közgép állami megbízásaival, illetve Gyurcsány Ferenc plágiumügyével kapcsolatos - kérdéseire, mondván, ehhez tartják magukat, amíg a csatorna nem kér bocsánatot, és nem vonja felelősségre azokat, akik műsoraiban hazudtak a volt kormányfő szakdolgozatáról.

Forrás: MTI/ HÍR PORT24

 

 

2012-05-15

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite