2019. május 26., - Fülöp
Keresés a tartalomban
ItthonOMSZ: a jövő héten is télies idő várható

OMSZ: a jövő héten is télies idő várható


Folytatódik a hideg téli idő a jövő héten is, eső, ónos eső és havazás egyaránt előfordulhat - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat vasárnapi országos középtávú előrejelzéséből.

hidegegy


Hétfőn a Dunántúlon túlnyomóan borult időre kell számítani hószállingózással, kisebb havazással. Keleten sok lesz a felhő, ám legfeljebb a keleti határnál fordulhat elő hószállingózás. Jellemzően gyenge vagy mérsékelt lesz a légmozgás, csupán északnyugaton élénkül meg átmenetileg a szél.


A legalacsonyabb hőmérséklet mínusz 13 és mínusz 8 Celsius-fok között alakul, de a kevésbé felhős, vastag hóval borított területeken mínusz 15 fok alá is hűlhet a levegő. A legmagasabb hőmérséklet többnyire mínusz 5 és mínusz 2 fok között valószínű, egy-egy tartósabban ködös részen lehet kissé hidegebb.


Kedden általában erősen felhős idő várható. Főként a Dunántúl nyugati felén és a Tiszántúlon kisebb havazás is előfordulhat. A minimumhőmérséklet általában mínusz 11 és mínusz 6 fok között valószínű. A nappali maximumok várhatóan mínusz 4 és plusz 1 fok között alakulnak.


Szerdán túlnyomóan borult lesz az ég, sokfelé fordulhat elő kisebb havazás. A leghidegebb órákban általában mínusz 10 és mínusz 4, napközben mínusz 3 és plusz 1 fok között alakul a hőmérséklet. Csütörtökön többnyire erősen felhős lesz az ég, nyugaton és a középső tájakon több helyen lehet eső, havas eső, ónos eső egyaránt. Megélénkül, helyenként meg is erősödhet a szél. A legalacsonyabb hőmérséklet általában mínusz 11 és mínusz 4, a legmagasabb hőmérséklet 0 és plusz 4 fok között alakul.


Pénteken is többnyire erősen felhős lesz az ég, de helyenként lehet eső, havas eső, ónos eső, vagy havazás. A szél megélénkül, több helyen meg is erősödik. A minimumhőmérséklet általában mínusz 6 és mínusz 1 fok között alakul. Napközben 0 fok körüli idő várható.


Szombaton elszórtan valószínű eső, ónos eső. Megélénkül, helyenként meg is erősödik a szél. A leghidegebb órákban általában mínusz 8 és mínusz 3 fok között, nappal plusz 1 fok körül alakul a hőmérséklet. Vasárnap is túlnyomóan borult lesz az ég, több helyen kell esőre, havas esőre, ónos esőre számítani. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában mínusz 5 és 0, a legmagasabb hőmérséklet 0 és plusz 4 fok között alakul - olvasható az előrejelzésben.

 

Forrás: MTI/NÓGRÁD24

 

2014-01-26

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite