2019. március 23., szombat - Beáta
Keresés a tartalomban
ItthonÖngyilkos lett Daróczi Dávid volt kormányszóvivő

Öngyilkos lett Daróczi Dávid volt kormányszóvivő

Daróczi DávidSzombatra virradó éjjel öngyilkos lett Daróczi Dávid volt kormányszóvivő - jelentette be szombat hajnalban Sass Oszkár, a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) sajtóügyeletese. Több mint fél órán át próbálták újraéleszteni a volt kormányszóvivőt. A tragikus cselekedetnek nincs magyarázata, egyelőre a halál körülményeit is vizsgálják. Sajtóértesülések önakasztásról beszélnek, amit egy Andrássy úti lakásban hajtott végre Daróczi Dávid.

Daróczi Dávid 1972. április 19-én született Daróczi József néven, de később megváltoztatta, hogy ne keverjék össze édesapjával, Choli Daróczi Józseffel. 1990-1995 között a Pázmány Péter Katolikus Egyetem (PPKE) Hittudományi karának hallgatója volt, majd 2004 óta a BME Gazdaság- és Társadalomtudományi Karán tanult. 1994-1995 között a Népszava című lap újságírója volt majd innen a Színes Vasárnap című újsághoz kerül, ahol 1997-ig dolgozott. 1997-1999 között a Világgazdaság újságírója, később a tőzsde rovat vezetője volt. 2001-2004 között a Rádió C felügyelő bizottságának elnöki tisztjét töltötte be. 2002-2004 között a Magyar Televíziónál dolgozott, ahol a Híradó szerkesztő-riportere volt, majd az Üzleti Híradó felelős szerkesztője lett. 2004-2005 között a Magyar Hírlap szerkesztője majd a gazdasági rovat vezetője volt. 2005-2007 között a Miniszterelnöki Hivatalban volt a miniszterelnök szövegírója, majd a Kormányszóvivői Iroda vezetője lett.
Daróczi 2007. június 18-tól 2009. április 24-ig volt kormányszóvivő.

Daróczi Dávid kinevezésével az első roma értelmiségi volt, aki ilyen magas rangú közfeladatot látott el.

 

Gyurcsány: Letaglóz a volt szóvivőm halála
Gyurcsány FerencLetaglóz volt szóvivőm és barátom halála" - mondta az öngyilkosság hírére reagálva szombat reggel Gyurcsány Ferenc korábbi miniszterelnök. Gyurcsány az MTI-nek azt mondta: rokonaival, barátaival, ismerőseivel együtt cipeli Daróczi halálának fájdalmas terhét. "Szeretném hinni, hogy lelke halálában nyugalmat talál" - tette hozzá.

 

 

Az MSZP mély döbbenettel értesült Daróczi Dávid tragikus haláláról
„Isten Veled Daróczi Dávid"- Az MSZP közleménye

MSZP logoEgy fiatalember elvesztése önmagában is felkavaró, de a megváltoztathatatlan elfogadását különösen nehézzé teszi az, ha olyan embertől kell búcsúzni, aki számunkra nemcsak a hírek szereplője volt, hanem a mindennapok részese, munkatárs, sőt, sokaknak barát. Az MSZP osztozik a család és a barátok gyászában.

 

 

Isten Veled, Daróczi Dávid.
Kiadó: MSZP Országos Központ


Fidesz: "Mély megrendüléssel fogadtuk a volt kormányszóvivő halálának hírét" A Fidesz közleménye

NavracsicsMély megrendüléssel fogadtuk a volt kormányszóvivő halálának hírét. A Fidesz Országgyűlési Képviselőcsoportja nevében részvétünket fejezzük ki Daróczi Dávid családjának.

 

Navracsics Tibor
frakcióvezető
Kiadó: FIDESZ frakció

2010-04-03

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite