2019. április 22., hétfő - Csilla
Keresés a tartalomban
Nógrád MegyeÖnkéntes roadshow: nagyszerű hangulat, önzetlen segítségnyújtás

Önkéntes roadshow: nagyszerű hangulat, önzetlen segítségnyújtás

A hétvégén a Nógrádi Nemzetközi Folklór Fesztivál bánki helyszíne adott otthont az országos önkéntes roadshow harmadik állomásának, ahol a látogatók játékos programokon keresztül ismerkedhettek meg az önkéntességgel.

roadshow

A szátoki Margaréta Gyermekotthon lakóinak ajánlották fel az önkéntesek azokat a babákat és gyógynövényekkel megtöltött illatpárnákat, amiket a roadshow bánki állomásán készítettek.

A megkérdezettek egyhangúan azt mondták, hogy szeretnének örömet szerezni az otthon lakóinak így, ismeretlenül is. A Partnerséggel a Foglalkoztatásért Iroda koordinálásában megvalósuló rendezvény látogatói hétvégén a baba és párnavarrás mellett több érdekes programon is részt vehettek, a 2011 az Önkéntesség Európai Éve alkalmából turnézó országos roadshown.

A látogatók rajzolhattak képeslapokat, kedvükre játszhattak az óriás activityvel, vagy tölthették ki ajándékokért cserébe az önkéntességgel kapcsolatos kérdéseket tartalmazó totót.

rod

A kicsiknek arcfestéssel kedveskedtek a szervezők, mely után rögtön birtokba vették a számukra kialakított játszósarkat is. A roadshowra ellátogatott Gizi és Jenő, a két próbababa is, akik az önkéntességről beszélgetve mulattatták az érdeklődőket. A rendezvényen bemutatkozott a Partnerséggel a Foglalkoztatásért program is, melynek célja, hogy segítse a GYES-ről GYED-ről visszatérő anyukák és pályakezdő fiatalok elhelyezkedését a munkaerőpiacon.

 

HÍR PORT 24

 

2011-08-02

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite