2019. május 24., péntek - Eszter
Keresés a tartalomban
Nógrád MegyeSalgótarján: Önkormányzat és cégek együttműködése a munkahelyteremtésben

Salgótarján: Önkormányzat és cégek együttműködése a munkahelyteremtésben


Közel nyolcvanan vettek részt azokon a munkaerő-toborzási fórumokon, amelyeket a Salgótarján Foglalkoztatási Nonprofit Kft. szervezett, hogy jelenleg közfoglalkoztatottként dolgozó salgótarjániaknak segítsen visszatérni az elsődleges munkaerőpiacra. Az önkormányzat célkitűzésének megfelelően, e folyamat részeként 2015. június 29-én az érdeklődő közfoglalkoztatottak számára álláslehetőségi fórumot tartottak a társaság Kertész úti telephelyén és a Gorkij lakótelepen.

foglalkoztatasist

A Foglalkoztatási Nonprofit Kft. előzetes megbeszéléseket folytatott a Palóc Nagykereskedelmi Kft. - ismertebb nevén a CBA üzletlánc - vezetőivel üresen álló munkahelyek betöltéséről. Jelenleg mintegy 40 betöltetlen álláshelyet kínál a CBA több salgótarjáni, illetve somoskőújfalui és karancslapujtői üzletében. Ezekről a munkalehetőségekről tartott tájékoztatót a kereskedelmi cég képviselője a közfoglalkoztatottaknak, ismertetve a bérezési és egyéb juttatási lehetőségeket. A CBA elsősorban szakmunkásokat keres - egyebek között hentes, targoncás, gépkocsivezető, bolti eladó munkakörökbe -, akiknek a munkaviszony létesítése mellett szerződésben meghatározott Cafeteria juttatást és utazási hozzájárulást is kínálnak. A fórumon résztvevők közül mintegy 15-en a tájékoztató végén beadták jelentkezési kérelmüket a CBA-hoz. A cég a jövőben folyamatosan várja a további jelentkezőket.

A Salgótarján Foglalkoztatási Nonprofit Kft. vezetése egy másik salgótarjáni céggel - mely 100 új munkahelyre vár munkavállalókat - is tárgyalásokat folytat hasonló „toborzó" megszervezésére. A város legnagyobb közfoglalkoztatója természetesen nem a munkaügyi központ közvetítő tevékenységét kívánja átvenni, csupán ilyen alkalmakon kíván lehetőséget teremteni a csoportos tájékoztatókra.

 

Forrás: Salgotarjan.hu/NOGRAD24

 

2015-07-30

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite