2019. augusztus 19., hétfő - Huba
Keresés a tartalomban
ItthonŐ ölhette meg Bándy Katát

Ő ölhette meg Bándy Katát


Meg nem erősített hírek szerint Bándy Kata gyilkosa bizonyos P. László, akit a DNS-e buktatott le., mivel büntetett előéletű a rendőrség így gyorsan azonosítani tudta. P. László Facebook-profilján lakhelyként a Kiskunhalas melletti Kelebia szerepel, és az is kiderül, hogy egy kisfia is van. A közösségi portálon még napokkal Bándy Kata megölése után, pénteken is aktív volt.

bandykata_gyilkosa

Forrás: facebook.com


A Dunántúli Napló online kiadása, a Bama.hu információi szerint "P. László DNS-minta alapján bukott le: büntetett előéletű lévén a rendőrség így gyorsan azonosítani tudta". A lap szerint Facebook-profilján lakhelyként a Kiskunhalas melletti Kelebia szerepel, és az is kiderül, hogy egy kisfia is van. A közösségi portálon még napokkal Bándy Kata megölése után, pénteken is aktív volt. Mind a PécsMa.hu, mind a Bama.hu hírportál a vélt gyanúsított Facebook-adatlapjáról származó fotót is közölt.

Hétfőn délelőtt több pécsi hírportál is arról számolt be, hogy a 26 éves gyanúsított munkanélküli volt, s Kiskunhalasról vagy az alföldi város környékéről érkezett Pécsre néhány hónappal ezelőtt. A PécsMa.hu információi szerint a férfi önkényes lakásfoglalóként élt; a lapnak nyilatkozó helyiek szerint az általa használt házban többen is meghúzták magukat, köztük gyerekek is.

A lapok információi szerint még egy embert keresnek, aki részt vehetett, bűnrészes lehetett a gyilkosság elkövetésében. Az MTI tudósítója az elfogás színhelyének közelében fekvő pécsi Magtár utcában a környéken élőktől úgy hallotta, szombaton éjjel tíz óra körül jelentek meg a rendőrök a helyszínen, s egy fénykép alapján keresték a később elfogott férfit. Több hírportál is arról számolt be, hogy az esettel kapcsolatban egy gyanúsítottat az intenzív osztályon kezelnek.

Zsobrák Péter, a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője ez utóbbi információt cáfolta az MTI kérdésére. A többi, lapok által közölt információkkal kapcsolatban a nyomozás érdekeire való tekintettel nem kívánt nyilatkozni. A Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság hétfőn reggel számolt be róla , hogy vasárnap őrizetbe vettek egy huszonhat éves magyar állampolgárságú férfit, aki megalapozottan gyanúsítható Bándy Kata meggyilkolásával. A férfi beismerő vallomást tett. Ugyanakkor jelezték, a rendőrség továbbra is nagy erőkkel folytatja a nyomozást. A Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság a bűncselekmény valamennyi körülményének tisztázását követően tart sajtótájékoztatót.

Az MTI magát megnevezni nem kívánó rendőrségi forrásból hétfő kora hajnalban úgy értesült, több embert fogott el a rendőrség Bándy Kata meggyilkolása miatt. Vasárnap éjfél után nem sokkal több hírportál is beszámolt arról, hogy a gyilkosság áldozata, Bándy Kata édesanyja a Facebookon közölte: "megvan a tettes".

Bándy Kata holttestére, eltűnése után négy nappal egy férfi bukkant rá múlt szerda délután Pécsen, a Délibáb utcában, egy bokros területen. Hatala József országos rendőrfőkapitány szerdán egymillió forint nyomravezetői díjat ajánlott fel annak, aki segít elfogni a pécsi rendőrségi pszichológus gyilkosát.

 

Forrás: MTI/HÍR PORT24

 

 

2012-07-16

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite