2019. július 17., szerda - Endre, Elek
Keresés a tartalomban
Nógrád Megye„Porból a fénybe” – zománcművészeti kiállítás

„Porból a fénybe" - zománcművészeti kiállítás

A Salgótarjáni Zománcművészeti Alkotótábor műveiből nyílt kiállítás a Váczi Gyula Alapfokú Művészeti Iskolában október 28-án. Az alkotótábor éves bemutatkozása már hagyományosnak tekinthető városunkban, az idei „Porból a fénybe" című kiállításnak azonban különös aktualitást ad, hogy a zománcművészeti telepet 1990-ben elindító Czinke Ferenc születésének 90. évfordulóját néhány nap múlva, november 4-én ünnepeljük. A kiváló művész városunk képzőművészeti életének fáradhatatlan szervezője volt. Salgótarján kultúrtörténetének egyik legjelentősebb alakjaként a zománcművészet terén is maradandót alkotott.

zomanckiallitas

A Salgótarjáni Zománcművészeti Alkotótábor művészeire a mai napig jellemző az a fajta sokszínűség, amely már az induláskor megjelent. Az alkotók számos művészeti ág felől érkeztek, éppen ezért sokféle megközelítésben képesek dolgozni ezzel az izgalmas technikával. A salgótarjáni alkotók közös jellemzői között említhető a képzőművészeti gondolkodásmód erőteljes jelenléte is, mely a művek többségében felülírja a műfaj iparművészeti eredetét.

A kiállítás megnyitóján Dániel Zoltán alpolgármester mondott beszédet, amelyben elismeréssel szólt az immár negyedszázada működő alkotóközösségről és a kifejezte reményét, hogy az alkotótábornak sikerül a jövőben újra partneri kapcsolatokat kiépítenie a „Salgótarján Gazdaságáért"-díjas tűzhelygyárral.

 

Forrás: Salgotarjan.hu2016-11-04

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite