2019. július 19., péntek - Emília
Keresés a tartalomban
ItthonOperajegyet kapnak ajándékba a házasulandó párok

Az_igazsag_jar_Onnek_ezo

HIRDETÉS

Operajegyet kapnak ajándékba a házasulandó párok Pécsen


Ingyen nézhetik meg Gounod Rómeó és Júlia című operáját az idén házasulandók, az ezüst- és aranylakodalmukat ünneplők február 9-én Pécsett a Kodály Központban a közelgő Valentin-nap alkalmából.

eskuvo


A párok a jegyigényléskor a házassági időpontfoglalási igazolásuk, illetve a házassági anyakönyvi kivonatuk bemutatásával juthatnak a kedvezményhez. A Pannon Filharmonikusok és a Pécsi Nemzeti Színház bérletesei féláron válthatnak jegyet az előadásra - írta a szimfonikus zenekar az MTI-hez eljuttatott közleményében.


A teátrum és az együttes együttműködésének eredményeként születő szcenírozott, koncertszerű előadás a darab áprilisi, színházi bemutatóját előzi meg. A szervezők szeretnék, ha a Rómeó és Júlia nemcsak a színházban, hanem a kiváló akusztikájú hangversenyteremben is látható, hallható lenne, ahogy decemberben Wagner A walkür című operája is, amely ott nagy sikert aratott.


A Rómeó és Júlia színmű számtalan adaptációja közül ez az opera követi legsimulékonyabban Shakespeare drámáját, s a Faust mellett ez Gounod egyetlen operája, amely töretlenül szerepel a világ színpadainak repertoárjában - közölte a zenekar.


Az előadásban a Pannon Filharmonikusok mellett közreműködnek a Pécsi Nemzeti Színház művészei. Az opera rendezője Nagy Viktor, a karmestere pedig Kovács János.


Forrás:MTI/HIR PORT24

 

2013-01-21

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite