2019. augusztus 26., hétfő - Izsó
Keresés a tartalomban
ItthonOrbán: állami feladat a nyugdíjrendszer működtetése

Orbán: állami feladat a nyugdíjrendszer működtetése


Orbán Viktor44"Nyugdíjmegtakarításaink zsetonok lettek a kockázatos pénzügyi spekulációk rulettasztalán" - fogalmazott Orbán Viktor vasárnapi Facebook-bejegyzésében, amelyben ezúttal a nyugdíj témakörében válaszol a neki feltett kérdésekre.


Az állam nem háríthatja át az üzleti szférára a nyugdíjrendszer működtetését, és sok más területhez hasonlóan a nyugdíj világában is "a feje tetejéről a talpára kell állítani a dolgokat" - jelentette ki a miniszterelnök. Megismételte: a nyugdíjcélú befizetésekből nem költhetünk másra, és nyugdíjat nem fizethetünk másból, mint a nyugdíjkasszába beérkező pénzből.


Mint fogalmazott, Magyarország egy rossz döntés következtében a bizonytalan útra tévedt, "nyugdíjmegtakarításaink zsetonok lettek a kockázatos pénzügyi spekulációk rulettasztalán. A rendszer fenntartói dugig tömték költségek címén a zsebeiket a járulékbefizetők pénzéből - a nyugdíjrendszerünk viszont az összeomlás szélére került".


Ezt a veszélyt a kormányfő szerint széleskörű összefogással sikerült elhárítani, ám a biztonságos nyugdíjrendszer kialakításához még sok tennivaló van hátra. Erőfeszítéseik célja - folytatta -, hogy minél több ember életkörülményei javuljanak, egyre jobban megérje dolgozni, így minél kevesebben gondoljanak arra, hogy elhagyják hazájukat. "Egy ilyen országban nem az lesz az emberek tömeges célja, hogy minél előbb nyugdíjba menjenek" - emelte ki Orbán Viktor, aki szerint meg kell találni a módját, hogy stramm, munkaképes, fiatalos emberek ne érezzék úgy, nincs rájuk szükség, és mielőbb nyugdíjba kell menniük.


"Ha a munka értelmes, felemelő és megfelelő a díjazása is, akkor ez magától is bekövetkezik. Az idősek élet- és munkatapasztalata pedig érték, amelyre rövidesen rá fog eszmélni a gazdaság, rá fognak eszmélni a munkaadók" - írta a miniszterelnök.


Forrás: MTI/HÍR PORT24

2011-02-27

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite