2019. május 24., péntek - Eszter
Keresés a tartalomban
ItthonOrbán: az EU-csúcson elért pénzért még Magyarországon is meg kell dolgozni

Az_igazsag_jar_Onnek_ezo

HIRDETÉS

Orbán: az EU-csúcson elért pénzért még Magyarországon is meg kell dolgozni


Az Európai Unió következő keretköltségvetésében Magyarországnak megállapított támogatásért itthon még meg kell dolgozni - hangsúlyozta Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth Rádió Vasárnapi Újság című műsorának adott, szombaton rögzített interjújában.

Otbán001


A nyilatkozatból a Duna Híradója szombat este már ismertetett egy részletet. A hírműsorban elhangzott: a kormányfő közvetlenül azután, hogy hazaérkezett az EU 2014 és 2020 közötti keretköltségvetésének elfogadásával záruló brüsszeli csúcstalálkozóról, a Magyar Rádióba ment, és nyilatkozott a Vasárnapi Újságnak. "Az a pénz, ami Magyarországra jön, az egy lehetőség. Tehát ez az a pénzügyi keret, amit Magyarország elérhet, ha jól dolgozunk" - fogalmazott Orbán Viktor.


Szavai szerint a dolog úgy fest, hogy ezért a pénzért még itthon meg kell dolgozni, azaz olyan programokat kell készíteni, olyan mezőgazdaságot kell felépíteni, és olyan fejlesztési irányokat kell szabni, amelyek lehetővé teszik, hogy ezek a források meg is érkezzenek Magyarországra. Vagyis "nem hátra kell dőlni, hanem folytatni kell a munkát" - összegezte a kormányfő. Orbán Viktor a csúcstalálkozót követő pénteki brüsszeli sajtótájékoztatóján közölte: Magyarország egy főre jutó európai uniós nettó támogatása annak ellenére nő, hogy az EU költségvetésének összege csökken.

 

Forrás:MTI/HÍR PORT24

 

2013-02-09

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite